Truck racing je změna!

Michal Matějovský spolu s Davidem Vršeckým byli hosty pořadu TV Nova- Snídaně s Novou
- 30. 08. 2013, Most -

Schopnost mimořádně rychlé reakce dnes osvědčil management týmu Buggyra Internationl Racing System. Ve čtvrtek totiž dorazila do dějiště konání sedmého podniku ME tahačů v Mostě "omluvenka" ruského pilota Juri Jegorova."Svým způsobem jsme doplatili na Juriho Jegorov loajalitu k týmu. Podle lékařské zprávy totiž utrpěl docela vážné poranění ruky, přesto chtěl do poslední chvíle startovat. Opravdu to ale nešlo," potvrdil týmový manažer Jan Kalivoda. V té chvíli existovaly dvě varianty - osamocený David Vršecký nebo nový jezdec. Buggyra zvolila variantu číslo dvě. "Samozřejmě, že nás okamžitě napadl Michal Matějovský, který letos plní roli testovacího jezdce. A tak jsme se s ním hned spojili.".

Michal, který původně počítal pouze s vytížením v rámci press drive, okamžitě zvedl hozenou rukavici. "Jasně, na závody jsem se nepřipravoval, ponesu kůži na trh, ale o tom závodění je. Ve srovnání s jezdci, kteří mají za sebou šest podniků, budu pochopitelně v nevýhodě, přesto si nedovedu představit, že bych nabídku odmítl," řekl Michal. "Naštěstí jsem s novou Buggyrou testoval, o autě toho docela dost vím. Na závod se těším a hodlám zabojovat."

Postup mladšího kolegy ocenil i David Vršecký. "Michal sice letos nezávodil, ale v průběhu testování šel hodně dopředu. Zvláště zlepšil práci s brzdami, což představuje v truckracingu alfu i omegu úspěchu. Pokud si dobře pamatuji, loni Michal dokázal při své truckové premiéře dojet na bodech. Mohl by to zvládnout i letos."

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto