Sobotní boje na mosteckém okruhu přinesly týmu Buggyra body za čtvrté místo

Michal Matějovský v jednom z četných soubojů během druhého sobotního závodu
- 31. 08. 2013, Most -

Sobotní dopoledne bylo na okuhu v Mostě ve znamení měřeného tréninku a super pole. David Vršecký dojel třetí a zajistil si tak místo ve druhé řadě startovního roštu pohárového závodu. Michal Matějovský se kvalifikoval na první sobotní závod na 13. místě.

O následném Davidově umístění na 4. místě v prvním závodě se rozhodlo prakticky hned po startu, kdy se před něj natlačil Markus Östreich. "Nejsem si vědom toho, že bych udělal chybu, ale Markus byl najednou přede mnou," popisoval David úvod závodu. Vzhledem k tomu, že v měřeném tréninku zajel rychlejší čas, než německý sok, neztrácel naději na stupně vítězů. "Několik kol jsem se chtěl Markuse držet, pak měl přijít útok. Bohužel, na začátku druhé poloviny závodu začalo v autě škubat, takže jsem preventivně zvolnil." Přestože se tedy nakonec bedna nekonala, byl David s deseti body spokojený. "Norbert Kiss, se kterým bojuji o čtvrté místo, dojel devátý, Adama jsem porazil o dva body. A není všem závodům konec." Úsilí Michala Matějovského nakonec stačilo na čtrnácté místo. "Bylo vidět, že nemám závodní praxi, trucky jsou přece jen hodně specifické. Uvidíme, jak dál," řekl Michal po dojezdu.

Ve druhém sobotním závodě setrval Vršecký v závodě s hendikepem necelá dvě kola. Stopku jeho bodovým ambicím vystavil kontakt s Markusem Bösigerem vzápětí po startu. "Ztratil jsem spoustu pozic, zkoušel jsem jet v dobré víře, že věci můžou začít nějak fungovat. V tomto případě ale dobrá víra nestačila." I přes částečný nezdar zůstává David optimistou. "Pokud vím, najel jsem přes veškerou bídu na Kisse sedm bodů a s Östreichem prohrál jen o čtyři. Pokud jsem si měl dnes vybrat porci smůly, nebylo to zase až tak strašné. V super pole i pohárovém závodě jsem dokázal bojovat s nejlepšími, zítra je taky den."

Michal Matějovský zabojoval i ve druhém závodě. Jeho úsilí nakonec stačilo na čtrnácté místo. "Start se mi povedl na jedničku, krátce po stratu jsem se pohyboval někde kolm osmého devátého místa, ale byl tam jezdec,, který mne troche blokoval, mezi tím nás dojel zbytek stratovního pole nakonec z toho bylo ono 14. místo. Přesto jsem ve druhém závodě měl ze soubojů se soupeři dobrý pocit a už se těším na zítřejší repete. Půjde hlavně o to zvládnout dopolední kvalifikaci a dobrým časem se vyhnout pozdejším nutným tvrdým střetům ve středu pole," řekl po druhém sobotním závodě Michal Matějovský.

Pohled na zázemí týmu Buggyra během FIA ETRC 2013 v Mostě Michal Matějovský a David Vršecký v zázemí týmu Buggyra během rozhovoru s Martinem Pouvou a Ladislavem Holomčíkem Stánek na diváckém svahu, kde probíhala autogramiáda jezdců Buggyry byl v obležení návštěvníků Michal Matějovský a David Vršecký během sobotní autogramiády Ze sobotních závodů FIA ETRC 2013 v Mostě Ze sobotních závodů FIA ETRC 2013 v Mostě Ze sobotních závodů FIA ETRC 2013 v Mostě Ze sobotních závodů FIA ETRC 2013 v Mostě

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto