Tiskovka k velkému finále

Ze zahájení tiskové konference konané u příležitosti nadcházejích závodů FIA ETCC v Brně
- 26. 09. 2013, Praha -

Ve čtvrtek 26.9. představili v Praze v restauaci AVION 58 pracovníci brněnského Automotodromu spolu s českými protagonisty závodů FIA ETCC - Petrem Fulínem, Michalem Matějovským a Jaromírem Štádlerem - unikátní závodní víkend na Masarykově okruhu, který za týden spojí dohromady hned tři extrémně zajímavé automobilové šampionáty. Diváci si závěrečné finále sezony skutečně užijí. Uvidí boje českých jezdců o titul mistra Evropy cestovních vozů i mezinárodních vytrvalostních mistrů ČR. To vše doplněné o atraktivní závody formulových monopostů AutoGP.

Mistrovství Evropy cestovních vozů nabídne divákům podobnou podívanou jako "vyšší" šampionát WTCC, který se na Masarykově okruhu jezdil do roku 2011. Fanoušci se mohou těšit na těsné souboje na dráze, kontakty i havárie. Pro české a slovenské fanoušky bude mít brněnské finále pikantní příchuť díky přímému souboji o titul mistra Evropy mezi českým jezdcem Petrem Fulínem a Slovákem Maťem Homolou. Michal Matějovský pak bude útočit na celkově třetí příčku mezi jednotlivci a všichni tři čestí jezdci budou chtít ohhájit průběžné prvenství v soutěži o Pohár národů.

Závody FIA ETCC bude v Brně doprovázet AutoGP - oficiálně nejrychlejší závod, jaký se kdy na Masarykově okruhu jel a který se po dvou letech na brněnský okruh vrací. V sobotu pak diváci uvidí tradiční závěrečný podnik české vytrvalostní okruhové sezony - šestihodinový Epilog, který získal přezdívku "české Le Mans".

Praha, restaurace AVION 58, Tisková konference před závody FIA ETCC v Brně Praha, restaurace AVION 58, Tisková konference před závody FIA ETCC v Brně Praha, restaurace AVION 58, Tisková konference před závody FIA ETCC v Brně Praha, restaurace AVION 58, Tisková konference před závody FIA ETCC v Brně

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto