Dražba ve prospěch Dětské kliniky FN Hradec Králové

- 9. 1. 2016, Hradec Králové, Předměřice nad Labem -
Michal Matějovský poskytnul do dražby týmové oblečení z úspěšné sezóny 2015

Okresní fotbalový svaz Hradec Králové uspořádal v moderní sportovní hale v Předměřicích nad Labem u Hradce Králové v sobotu 9. ledna 2016 již 6. ročník charitativní akce "Den partnerů Okresního fotbalového svazu Hradec Králové". Tohoto klání se zúčastnilo deset místních fotbalových týmů. Po fotbalovém turnaji se konala dražba sportovních předmětů a kuriozit - dresů s podpisy fotbalových a hokejových hráčů, ale také různých předmětů, které do dražby věnovala řada dalších sportovců. Mezi draženými předměty nechyběla ani kolekce týmového oblečení z loňské úspěšné motoristické sezóny mistra Evropy v závodech cestovních vozů Michala Matějovského. "Jsem rád, že jsem mohl poskytnout některé věci z týmové výbavy uplynulého roku 2015 na tak skvělou věc, jakou byla tato dražba ve prospěch získání prostředků pro hematologické oddělení Dětské kliniky ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Rukavice, týmová čepice a týmové oblečení byly vydraženy za částku kolem 10 tis. Kč a přispěly tak do celkové sumy, blížící se 150000,- Kč," konstatoval Michal Matějovský po skončení dražby.

V průběhu celodenního klání přispěli ale i další dárci. Zahrnuto bylo například dobrovolné vstupné na akci i "příspěvky" za vstřelené góly během sobotního fotbalového turnaje…. Výše získané sumy tak spolu se sbírkou od hráčů A týmu FC Hradec Králové vystoupala na neuvěřitelných více jak 150.000 Kč. Tato částka bude ještě postupně upřesňována, protože v průběhu následujících dnů může ještě stoupat, vzhledem k možnosti stále přispět bezhotovostně na speciálně zřízený charitativní účet č. 256299368/0300. Prostředky získané v rámci akce "Den partnerů Okresního fotbalového svazu" budou nakonec v prvním čtvrtletí roku 2016 předány hematologickému oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Hradci Králové, která je použije ke zkvalitnění prostředí na oddělení pro malé pacienty. Více informací na www.ofshk.cz.

Z dražby týmového oblečení, které věnoval Michal Matějovský Z dražby týmového oblečení, které věnoval Michal Matějovský Z dražby týmového oblečení, které věnoval Michal Matějovský Dražil se také dres Michalova jmenovce fotbalisty Marka Matějovského Z dražby týmového oblečení, které věnoval Michal Matějovský Dražby se zúčastnil také bývalý český hokejový brankář Dušan Salfický Jeden vítězných fotbalových týmů Ceny předával také známý fotbalový trenér Ladislav Škorpil

Příští závody