Matějovský Hvězdou čtenářů Deníku

- 22. 2. 2016, Hradec Králové -
Michal Matějovský získal nejvyšší ocenění od čtenářů Deníku v anketě Nejúspěšnější sportovec roku 2015 města Hradec Králové a také plaketu za umístění v TOP 10 v soutěži jednotlivců

Slavnostní galavečer, v rámci kterého se uskutečnilo vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2015 města Hradec Králové, se konal tentokrát v pondělí 22. února 2016 od 18 hodin v sále královéhradecké Filharmonie. Michal Matějovský byl na slavnostním galavečeru vyhlášen vítězem hlasování čtenářů Hradeckého deníku a stal se tak "Hvězdou čtenářů Deníku", soutěže vyhlašované v rámci ankety "Nejúspěšnější sportovec roku 2015 města Hradec Králové". Během večera pak byla předána řada dalších ocenění - např. ocenění pro deset nejlepších jednotlivců, tří kolektivů, handicapovaných sportovců atd. Jedna osobnost královéhradeckého sportu byla uvedena do Síně slávy.

Třicetiletý pilot Michal Matějovský, který v loňském roce vyhrál mistrovství Evropy cestovních vozů v kategorii Super 2000 TC2 a obdržel od čtenářů Deníku nejvíce hlasů, na slavnostním galavečeru vystoupil na pódium hradecké Filharmonie hned dvakrát. Po druhé šel na pódium, když přebíral ocenění za 6. místo mezi nejúspěšnějšími jednotlivci sportovců Hradce Králové. Na otázky novinářů později Matějovský odpověděl: "Vítězství ve čtenářské anketě jsem nečekal, ale o to víc mě toto ocenění těší. Jsem rád, že sportovní příznivci zaznamenali moje výsledky v evropském šampionátu, ve kterém reprezentuji Hradec Králové a celou vlast. Všem, kteří mně zaslali hlas, děkuji. Už několik let se ve sportovních anketách umisťuji mezi nejlepšími, ale je jasné, že konkurence zástupců olympijských sportů, jako jsou atleti, střelci či judisté, stejně tak fotbalistů a hokejistů, je velká. Cením si toho, že jsem se dostal do společnosti "top 10" nejlepších sportovců. Všem oceněným k úspěchu gratuluji."

Během galavečera, který uváděl moderátor TV Prima Radek Šilhan, vystoupili v bohatém programu umělci Lešek Semelka, Andrea Mea a řada dalších. Večer byl zakončen společenským rautem v prostorách královéhradecké Filharmonie.

Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink Michal Matějovský děkuje čtenářům Deníku za zaslané hlasy do ankety Hvězda Hradeckého Deníku Cenu za vítězství v anketě Hradeckého Deníku předal Michalovi Matějovskému předseda Královéhradecké unie sportu Ing. Jiří Pavlíček Cenu za 6. místo v mezi nejúspěšnějšími sportovci Hradce Králové předala Michalovi Matějovskému náměstkyně primátora města PhDr. Romana Lišková Moderátor večera Radek Šilhan Z vystoupení uměleckého souboru AC HIP HOP Hradec Králové Diváky slavnostního vyhlášení zaujalo i vystoupení známého zpěváka Leška Semelky Ocenění pro legendu královéhradeckého sportu - kladiváře Zdeňka Vašatu - předal senátor Prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc

Příští závody