ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT se zapojil do soutěže mladých talentů JUNIOR STAR

- 20. 3. 2016, Most -
Michal Matějovský spolu se skupinou mladých účastníků soutěže Junior Star na mosteckém polygonu

Motoristické soutěži pro mladé talenty Junior Star (www.juniorstar.cz) se o tomto víkendu podařilo důstojně navázat na tradiční soutěže, které podobným způsobem probíhaly v minulosti, ať už to byla soutěž Formula Star nebo Race Star. Přes poměrně chladné předjarní počasí se na mostecký autodrom sjely více než tři desítky mladých adeptů motoristického okruhového závodění, kteří postupně procházeli řadou různých testů. Ti, kteří v nich nasbírali nejvíce bodů, postoupili do nedělních finálových jízd. To začalo slalomovou jízdou zručnosti ve vozech Renault Twingo. Do závěrečného finále pak postoupilo jen několik nejlepších, kteří se nakonec utkali na mosteckém okruhu ve vozech Formule Renault. Nejlepším se stal Petr Semerád, který tak získal 1. cenu – místo ve voze Škoda Octavia v nadcházejícím ročníku Škoda Octavia Cupu.

Pod dohledem zkušených automobilových závodníků, mezi kterými nechyběl ani královéhradecký jezdec Michal Matějovský, se v sobotu 19. 3. všichni postupně zúčastnili vědomostních testů a testů fyzické zdatnosti. Tyto testy určily dvacítku nejlepších, kteří pak postoupili do nedělních finálových jízd. "Myslím, že uznání si zaslouží všichni zúčastnění a to jak za prokázané znalosti a dovednosti, tak i za sportovní výkony, které předvedli. Blahopřeji všem, kteří vyhráli, a těším se, že se s nimi brzo setkám na některém ze závodních okruhů", řekl po skončení soutěže Michal Matějovský.

Soutěž Junior Star byla zorganizována a podpořena řadou subjektů a motoristických stájí. Poděkování patří zejména společnosti ČEPS a.s., která mimo jiné zajistila provoz závodního simulátoru. A tak si ti, co právě nesoutěžili, nebo jejich doprovod, mohli vyzkoušet závodní jízdu na počítačovém simulátoru.

Na tři desítky účastníků se sjely na mostecký autodrom na soutež Junior Star 2016 Zázemí v barvách společnosti ČEPS a.s. sloužilo jako stanoviště pro počitačový motorsport simulátor Michal Matějovský s Josefem Horou během rouzhovoru pro připravovaný pořad na TV Nova Sport Start jedné ze sobotních disciplín - vytrvalostního běhu Ze soutěžních jízd s vozem Chevrolet Ze závěrečných finálových jízd s formulí Renault Vyhlášení výsledků - pětice nejlepších soutěžících Vítěz soutěže Junior Star 2016 Petr Semerád

Příští závody