Letos v tracích v Evropě i Číně

- 19. 4. 2016, Most -
Z tiskové konference týmu Buggyra Racing v pražském hotelu Ambassador-Zlatá Husa

V úterý dne 19.4.2016 se v pražském Interhotelu Ambassador-Zlatá Husa na Václavském náměstí konala tisková konference týmu Buggyra Racing, na které byly oznámeny záměry týmu pro letošní rok. Jiří Forman a Michal Matějovský vytvoří v roce 2016 čtveřici jezdců nejúspěšnějšího českého týmu Buggyra Racing spolu s protagonisty týmu, Adamem Lackem a Davidem Vršeckým. V nadcházející sezóně budou obhajovat tituly v evropském a čínském truckovém šampionátu.

Adam Lacko věří, že právě s novým speciálem Fat Fox bude bojovat o titul mistra Evropy. Na postu druhého jezdce týmu v seriálu závodů FIA ETRC jej doplní na druhém tahači Fat Fox Jiří Forman. V Číně pak pojede vedle Davida Vršeckého také Adam Lacko a Michal Matějovský, kteří si šampionát vyzkoušeli již v loňském roce. "Pro mne to bude zcela nová výzva. Ale to mám rád. Očekává se, že navážu na úspěch Martina Kolomého, a to je také můj cíl. Rád bych ke dvěma evropským titulům přidal i ten čínský," uvedl k nové výzvě Vršecký.

"V nové sezóně nás toho čeká hodně," konstatoval na tiskové konferenci k programu sezóny 2016 manažer týmu Jan Kalivoda. "I když se náš záběr neustále rozšiřuje, naše cíle jsou vysoké. V hledáčku máme obhajobu titulu v čínském šampionátu a v evropském poháru tahačů první místo mezi konstruktéry. Pro čínskou misi navíc prohlubujeme spolupráci s příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj pro podporu cestovního ruchu - Czech Tourism, která je naším hlavním partnerem a David Vršecký pojede premiérově s okruhovou Tatrou Phoenix."

David Vršecký pak symbolicky předal Jiřímu Formanovi volant z Fat Foxe. "Nahradit v týmu Davida nebude snadné a v některých ohledech jej ani nenahradím. Pro tým má obrovskou cenu i z konstrukčního a testovacího hlediska. Samozřejmě mi je jasné, že tým míří vysoko, ale pro mne to bude zcela nová výzva. Doufám ale, že se v šampionátu rychle zorientuji a budu moci Adamovi být důstojným parťákem," přednesl před novináři dvaadvacetiletý Forman.

Adam Lacko a Jiří Forman na podiu tiskové konference týmu Buggyra Racing Jiří Forman behěm tiskové konference týmu Buggyra Racing v hotelu Ambassador-Zlatá Husa v Praze Symbolické předání volantu Fat Boye od Davida Vršeckého Aby neměl nový jezdec začátek tak snadný, musel si vylovit klíčky z oleje společnosti Zero Mileage Lubricant Jiří Forman vedle své závodní kombinézy pro rok 2016 Z představení techniky pro letošní sezónu FIA ETRC na Václavském náměstí v Praze Z představení techniky pro letošní sezónu FIA ETRC na Václavském náměstí v Praze Slavnostní křtění vozů oběma jezdci týmu

Příští závody