Rally Show a Helicopter Show opět na královéhradeckém letišti

- 28. 4. 2016, Hradec Králové -
Pohled na plochu královéhradeckého letiště během loňské Rally Show, kdy se Michal Matějovský zúčastnil exhibičního závodu automobilů a vrtulníku

Na letišti v Hradci Králové se opět uskuteční /v sobotu 14.5.2016/ populární Rally Show spolu s Helicopter Show. Stejně jako vloni proběhne automobilová show společně s Helicopter Show (www.ralyshow.cz). Diváci tak budou mít jedinečnou možnost vidět některé automobilové speciály - očekává se předvedení dakarské tatry jezdců Martina Kolomého a Václava Svobody, na Rally Show v Hradci Králové se opět představí také závodník Michal Matějovský, loňský mistr Evropy v závodech automobilů na okruzích. Ten zde předvede závodní Octavii pro nový seriál Škoda Octavia Cup (www.octaviacup.cz), jehož první závod se jede už o tomto víkendu na okruhu Hungaroring. Připravují se také autogramiády jezdců ve stánku společnosti AUTODROM MOST, a.s. a společnosti ČEPS a.s.. Na Rally Show se objeví i nový jezdec stáje Buggyra Jiří Forman, který už o nadcházejícím víkendu jede svůj první závod v seriálu závodů FIA ETRC na okruhu Red Bull Ring v Rakousku a následně pojede spolu s Adamem Lackem celý letošní seriál evropského mistrovství v závodech tahačů. Na akci Helicopter Show, která proběhne rovněž v sobotu 14. května v těsné blízkosti Rally Show, budou mít přítomní možnost - jako první v Evropě - vidět skupinové letecké vystoupení letounů Cessna Grand Caravan.

Program Rally Show představí dakarské speciály či špičkové stroje pro závody na okruzích. "Na největší české automobilové road show nebudou chybět nejvýznamnější automobilky, které předvedou své vozy na okruhu a umožní některým návštěvníkům zkušební jízdy po offroad dráze nebo i mimo areál," uvedl tento týden na tiskové konferenci k připravované květnové akci pořadatel Rally Show Karel Pohner.

Na Helicopter Show předvede své akrobatické vystoupení například i vrtulník BÖ105, který se na nebi nad hradeckým letištěm ukáže dvakrát. "V programu jsme nevynechali ani oblíbený zahajovací průlet skupiny vrtulníků, tentokrát ale v novém kabátě," uvedl pořadatel Helicopetr Show Daniel Tuček. Helicopter Show začne již v pátek 13. května programem pro odbornou veřejnost, kromě semináře bude připraveno společné cvičení leteckých záchranářů na tekoucí vodě. "Zároveň jsme připravili pro děti a žáky z mateřských, základních i středních škol branné dopoledne s výukovým programem první pomoci, ukázkami hasičů, zdravotníků i pilotů," uvedl dále Tuček.

Programy Helicopter Show i Rally Show na sebe budou navazovat, aby diváci nepřišli o to nejlepší ani z jedné akce. "Pro letošní rok jsme pro návštěvníky hradeckého letiště zajistili turistický vláček, který jim usnadní přesun mezi místy obou akcí, což ocení zejména ti nejmenší,"dodal Tuček.

Příští závody