Z Lacka reprezentant. Forman platil nováčkovskou daň

- 30. 4. 2016, Red Bull Ring, Rakousko -
Jiří Forman na rakouském okruhu Red Bull Ring během pátečních tréninkových jízd

Tým Buggyra má za sebou na rakouském Red Bull Ringu první ostrý den, v němž technici a jezdci hledali správné nastavení Fat Foxů. Postupné zlepšování je příslibem pro sobotní závod. "Zdejší okruh je hodně specifický, což víme z předešlých let. Celý pátek se nesl v duchu dolaďování našich nových speciálů. Jdeme správným směrem, což jsme si ověřili v posledním tréninku. Přes noc nás čeká ale ještě hodně práce. Věřím, že na zítřejší den budeme připraveni," uvedl ve druhém tréninku čtvrtý Adam Lacko.

Jirka Forman se v pátek seznamoval s novým okruhem, který dodnes znal pouze z on-board záběrů. "Okruh se mi moc líbí. Zvykl jsem si na něj hned. Teď už musím jen doladit určité části a podvozek u našeho Fat Foxe. Bohužel jsem zaplatil nováčkovskou daň, když jsem se až moc soustředil na svůj výkon a nevšiml jsem si, že jsem shodil několik kuželek. Za následné nerespektování drive-through jsem vyinkasoval pokutu," pousmál se Jirka, který "zápisné" bral s humorem.

Při tradičním pátečním briefingu si jezdci mezi sebou volili reprezentanta pro letošní sezónu, který bude zastupovat názory pilotů a týmů v truckové komisi. Důvěru jezdců letos premiérově dostal Adam Lacko. Týmy, tak jako v předchozích letech, bude zastupovat manažer české stáje Jan Kalivoda.

Sobotní program začíná ranním warm-upem. Měřený trénink startuje v 10:45 a s následným Superpole rozhodne o postavení na startu první závodní jízdy, která se jede od 13:20 hod a druhý pohárový závod pak startuje v 16.30 hod. Live timing:(https://livetiming.tracktime.info/etrc#screen-results). Více informací na (www.buggyra.com).

Příští závody