Prezentace společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT budila velkou pozornost

- 15. 5. 2016, Hradec Králové -
Pohled na zázemí týmu ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a jeho partnerů na Rally Show 2016 v Hradci Králové

Hosté zázemí týmu ČEKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a jeho partnerů měli možnost vybírat během hlavního programu Rally Show a Helicopter Show na letišti v Hradci Králové z celé škály zajímavých zážitkových atrakcí. V celodenní permanenci byli s hosty týmu Michal Matějovský s vozem Chevrolet Camaro ZL1 i David Vršecký s dakarskou Tatrou Phoenix, kteří provedli řadu předváděcích jízd na okruhu Czech Ring a ploše hradeckého letiště. Navzdory nejdříve poněkud nepříznivým prognózám, bylo nakonec po celou dobu trvání Rally Show krásné jarní počasí, které přálo všem připraveným adrenalinovým atrakcím.

Jedním z velkých diváckých lákadel se i letos stal rychlostní závod na jeden kilometr na letištní ranveji mezi vrtulníkem a závodními vozy. V letošním roce se klání zúčastnily tři vozy - Chevrolet Camaro ZL1, pilotovaný Michalem Matějovským, dakarská Tatra Phoenix, pilotovaná Davidem Vršeckým a vůz Porsche 997 GT3 Karla Macka. Tito tři se utkali v jednom závodě s vrtulníkem EC 135 T2+, pilotovaným Danielem Tučkem (DSA). Loňský vítěz obdobného závodu Michal Matějovský letos skončil jako druhý, David Vršecký na Phoenixu jako třetí a závod vyhrál Karel Macek s vozem Porsche. "Vloni jsem do obdobného závodu startoval s ostrým závodním vozem BMW 320SI. Letos jsem měl k dispozici naši sportovní předváděčku Camaro ZL1 a i když se jedná o silný vůz, přece jen to není závoďák. Především to ale byla zábava a představení naprosto rozdílných a neporovnatelných vozů, která - jak doufám- diváky trochu pobavila…", komentoval průběh závodu po jeho skončení Michal Matějovský.

V zázemí týmu ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a jeho partnerů, které bylo letos situováno do prostor Sunparku, měli hosté dobré podmínky pro výběr adrenalinových atrakcí. Programem Rally Show zde návštěvníky provázel moderátor zpravodajství TV Barrandov Mirek Vaňura a přímo z tohoto zázemí vyjížděla na předváděcí jízdy v pravidelných intervalech dakarská Tatra Phoenix týmu Buggyra, pilotovaná Davidem Vršeckým. Opačným směrem ze zázemí vyjížděl na okruh Czech Ring k předváděcím jízdám vůz Chevrolet Camaro ZL1, který pilotoval Michal Matějovský. O tyto ukázky - jak na terénním okruhu letiště, či na okruhu Czech Ring - byl obrovský zájem a celá řada hostů týmu tak okusila v roli spolujezdce pocity, které zažívají posádky třeba právě na rally Dakar nebo piloti závodních speciálů na okruzích. Vedle těchto atrakcí mohli hosté v zázemí týmu shlédnout aktuální model Škody Octavia upravené pro znovu obnovené pohárové závody Škoda Octavia Cup, který do Hradce Králové přivezli z mosteckého autodromu. Dále pak dva americké vozy FORD Mustang GT500 Shalby, model 2014 a DODGE RAM 1500 HEMI Laramie, model 2014, představené podnikatelem Michalem Pokorným. Velký zájem byl také o dva tahače MAN, vystavené společností HESTI. Vedle toho si po celý den mohli hosté užívat jízd na buginách na sousedním stánku společnosti ČEPS a.s. či si zazávodit na profesionálním motorsport simulátoru, který na Rally Show představila firma AquaPro Racing.

Spojená show helikoptér a rychlých automobilů byla v Hradci Králové i letos divácky velmi atraktivní. "Vzorem pro nás je největší světová výstava tohoto typu "FESTIVAL OF SPEED" v Londýně, kde jsou letadla i vrtulníky nedílnou součástí představení rychlých závodních strojů", upřesnil organizátor Rally Show Karel Pohner. O tom, že se pořadatelům akce tyto záměry daří plnit, svědčí to, že rotory vrtulníků a rychlá kola závodních speciálů od veteránů až po supermoderní vozy přilákaly na královéhradecké letiště v sobotu 14. 5. 2016 opět více než dvě desítky tisíc návštěvníků.

David Vršecký spolu s hosteskami týmu před jednou z předváděcích jízd speciálem Tatra Phoenix Tatra Phoenix pilotovaná Davidem Vršeckým vyjíždí k jedné z předváděcích jízd na hradecké Rally Show Vystavené vozy MAN, Škoda Octavia Cup a Chevrolet Camaro ZL1 v zázemí týmu ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT Michal Matějovský s vozem Chevrolet Camaro ZL1 před jednou z předáděcích jízd Michal Matějovský s vozem Chevrolet Camaro ZL1 na okruhu Czech Ring Krátce po stratu závodu vybraných vozů s helikopterou O předváděcí jízdy byl velký zájem Michal Matějovský v diskuzi s hosty týmu u jednoho z vystavených vozu MAN Vystavené americké vozy FORD Mustang GT500 Shalby, model 2014 a DODGE RAM 1500 HEMI Laramie Televizní moderátor Miroslav Vaňura spolu s hosteskami týmu u vozu Chevrolet Camaro ZL1 Michala Matějovského Moderátor Miroslav Vaňura během zahájení Rally Show v zázemí týmu ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT v Sunparku na letišti v Hradci Králové Buggyra prezentovala i jezdce Adama Lacka a Jiřího Formana, kteří letos startují v závodech Mistrovství Evropy v závodech tahačů

Příští závody