Lacko se dvěma výhrami dostal do vedení šampionátu! Forman přispěl týmovému vítězství.

- 28. 5. 2016, Misano -
Jiří Forman během sobotních závodů FIA ETRC v italském Misanu

Neuvěřitelnou jízdu předvedl v sobotu český jezdec Adam Lacko, který získal pole position a následně dvě výhry. Díky tomuto vítězství se v Itálii dostal do vedení šampionátu s náskokem 3 bodů. Společně s Jirkou Formanem navíc dokázali připsat jedno vítězství také Buggyře.

Jestliže okruh v Misanu měl ukázat rozložení sil ve startovním poli, nemůže si tým Buggyra Racing stěžovat. V Superpole, kam Adam Lacko i Jiří Forman postoupili, si průběžně druhý Adam vyjel pole position! Jirka se pak na startu postavil do páté řady.

Rozhodující se pro vývoj závodu ukázal samotný start. Adam Lacko zareagoval na zhasínající červená světla výborně, ale stejnou reakci předvedl René Reinert, který se v úrovni druhé zatáčky dostal dokonce na chvíli do vedení. Další zatáčka šla však na ruku Adamovi a ten se definitivně po úvodní strkanici dostal na první pozici, kterou udržel s pohodlným náskokem necelých pěti sekund až do cíle. "Věděl jsem, že musím zvládnout start. Pak už jsem jel tak, abych zvyšoval náskok a šetřil techniku. Došla mi voda pro chlazení brzd, stalo se to ale naštěstí až v posledním kole," uvedl vedoucí muž průběžného pořadí Adam Lacko.

Jirka Forman startoval do první jízdy z páté řady a po startu bojoval s Körberem o deváté místo. Zezadu však na jezdce Buggyry dotíral Frankie Vojtíšek, který nováčka v šestém kole závodu sestřelil. "Vůbec nechápu, co to mělo znamenat. Bylo to zcela zbytečné. Neměl jsem tu tolik času jako v Rakousku, abych se s okruhem sžil, takže jsem rád, že stále zrychluji," uvedl Jirka.

Ve druhé jízdě to měl Adam Lacko ztížené startem z osmé pozice. Nicméně už po prvním kole byl jezdec Buggyry na pozici čtvrté a o kolo později byl už druhý. "Předjetí Jochena Hahna jsem si opravdu užil. Kočkoval se tam s Kissem a já je vzal oba najednou," smál se Adam. Pak už přišel na řadu Francouz Janiec, kterého si rodák z Čeladné podal ve stejném místě, jako bývalé šampióny. Problém měl Adam jen s docházející vodou. "V tomto horku asi více chladíme, a tak mi pravidelně v posledním kole dojde voda. Naštěstí do cíle je to už jen kousek," dodává vedoucí muž průběžného pořadí.

I ve druhé jízdě si na své konto připsal Jirka Forman bod, který tak bodově přispěl do týmového banku. "Jsem rád, že se to týmu povedlo. Já se musím ještě naučit reagovat na změny v chování auta v průběhu závodu, tak abych byl po celou dobu konstantní. Proto jsem z obou výsledků v top ten spokojený," dodal Jirka.

Příští závody