Matějovský, Forman, Vršecký a Svoboda na letišti v Hradci Králové

- 4. 5. 2016, Hradec Králové -
Karel Pohner během zahájení tiskové konference o připravované Rally Show a Helicopter Show na letišti v Hradci Králové

Jak jsme již informovali, na letišti v Hradci Králové se v sobotu 14. 5. 2016 uskuteční populární Rally Show spolu s Helicopter Show. Další zpřesňující informace poskytli novinářům na letišti v Hradci Králové během tiskové konference hlavní organizátoři obou akci Karel Pohner a Daniel Tuček. Karel Pohner, mimo jiné, informoval, že v atraktivním programu Rally Show vystoupí loňský mistr Evropy v závodech automobilů na okruzích Michal Matějovský, který pro letošní rok přesedlal na závodní truck a pojede v čínském šampionátu tahačů. Na Rally Show se objeví i nový jezdec stáje Buggyra, dvaadvacetiletý Jiří Forman, který nedávno úspěšně debutoval na rakouském okruhu Red Bull Ring jako nováček evropského šampionátu v závodech tahačů na okruzích, kde po boku zkušeného Adama Lacka bojuje o body právě pro českou stáj Buggyra. Skupinu jezdců týmu Buggyra doplní v zázemí společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a partnerů také několika násobný mistr Evropy v závodech tahačů a účastník rally Dakar David Vršecký a spolu s ním bude v Hradci Králové i Václav Svoboda z týmu Svoboda Tatra Team a oba dva provedou s partnery týmu a s návštěvníky řadu předváděcích jízd v dakarských tatrách.

"Na hradecké Rally Show-Helicopter Show se i v letošním roce očekává velká návštěva. Pamatuji si na úžasnou atmosféru předcházejících ročníků. Například vloni se přišlo na jednotlivá vystoupení podívat více než dvacet tisíc návštěvníků, kteří určitě odcházeli spokojeni. V zázemí společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a partnerů, které bude letos situováno do prostor tzv. SunParku, budeme mít zcela jistě příchozím co nabídnout. Připraveno bude neformální setkání se závodními jezdci ale i jízdy v dakarských tatrách nebo si návštěvníci budou moci vyzkoušet jízdu po závodním okruhu na špičkovém motorsport-simulátoru firmy AquaPro Racing z Hradce Králové. Ve spolupráci s mosteckým autodromem připravujeme také předvedení vozu škoda octavia speciálně upraveného pro nově obnovený Škoda Octavia Cup," řekl během příprav letošní Rally Show královéhradecký automobilový závodník Michal Matějovský.

Rally Show a Helicopter Show jsou nerozsáhlejší adrenalinovou zážitkovou akcí konanou v Evropě. Na tiskové konferenci před hradeckou Rally Show informoval v úterý 3. 5. 2016 přítomné novináře její pořadatel Karel Pohner o jednotlivých bodech letošního programu, který se bude sestávat z těchto následujících hlavních bodů:

Rally jízdy se skokem přes most - 40 "ostrých" závodních speciálů

Drift - svezení dveřmi napřed s nejlepšími českými a polskými závodníky

Okruhové závodní vozy a sportovní speciály

Off-road speciály také z rally Dakar

Trial - Trucktrial

Helikoptéry - je připraveno pět vrtulníků pilotovaných zkušenými instruktory

Letadla - vyhlídkový let letadlem Cessna

Vznášedla - návštěvníci mohou řídit vznášedlo

RC modely - připraveny jsou pro malé piloty

Profesionální simulátor, na kterém trénuje i mistr Evropy Michal Matějovský

Bagr - bagrovat může tatínek, maminka i dítě

Testování nových automobilů - jen pro řidiče s platným řidičským průkazem

Další atrakce - další desítka zážitků čeká na malé a velké návštěvníky

Nedílnou součástí Rally Show, která začíná v sobotu už v 9 hodin ráno, je také Autosalon Show. Jedná se největší české road show, kde si každý řidič může vyzkoušet nové modely automobilů na silnici nebo na offroad dráze (vyzkoušení jízdních vlastností nových modelů na závodním okruhu je možné jen na místě spolujezdce).

Na akci Helicopter Show budou mít přítomní možnost - jako první v Evropě - vidět skupinové letecké vystoupení letounů Cessna Grand Caravan. V programu nebude chybět divácky oblíbená hromadná nehoda se zásahem všech složek IZS společně s vrtulníky. "V rámci sobotního programu uvidí návštěvníci kromě mnoha vrtulníků téměř od všech světových výrobců (Airbus Helicopters, Enstrom, McDonnel, Bell Helicopters) také několik letounů, včetně těch akrobatických. Exhibice letounu typu Piper PA 18 Super Cub, letounu MIG 15 nebo letounu Albatros L39. Na letecký den přiletí také armáda s vrtulníkem střední kategorie W3A Sokol," řekl před Helicopter Show její pořadatel Daniel Tuček.

Královéhradecká Rally Show a Helicopter Show se tak i v letošním roce stane zcela jistě pro mnohé nezapomenutelným zážitkem, kde si budou moci "na vlastní kůži" vyzkoušet adrenalin, který zažívají profesionální závodní jezdci či piloti helikoptér a záchranáři. Organizátoři obou akcí na letišti v Hradci Králové v sobotu 14. 5. 2016 zkoordinují program automobilových a letových ukázek tak, aby diváci nepřišli o to nejlepší ani z jedné akce. Mezi oběma programy bude návštěvníky převážet turistický vláček. Pro rodiny s dětmi budou navíc připraveny speciální atrakce. Děti do 150 cm a lidé se ZTP mají tradičně vstup zdarma. Více informací bude také postupně publikováno na webových stránkách www.rallyshow.cz a www.helicoptershow.cz.

Michal Matějovský spolu s Karlem Pohnerem během ukázek závodní a letecké techniky na tiskové konferenci k připravované Rally Show a Helicopter Show Ukázky závodní a letecké techniky na tiskové konferenci k připravované Rally Show a Helicopter Show Ukázky závodní a letecké techniky na tiskové konferenci k připravované Rally Show a Helicopter Show Ukázky závodní a letecké techniky na tiskové konferenci k připravované Rally Show a Helicopter Show

Příští závody