Michal Matějovský byl oceněn v rámci oslav Den kraje

- 8. 5. 2016, Hradec Králové -
Hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc předal u příležitosti státního svátku 8. května a oslav Den kraje Pamětní medaili Michalovi Matějovskému

Státní svátek 8. květen se v Regiocentru Nový pivovar v Hradci Králové každoročně slaví také jako "Den kraje". Ve spolupráci s Policií ČR, Hasičským záchranným sborem, Zdravotnickou záchrannou službou a Krajským sdružením hasičů jsou při té příležitosti pravidelně veřejně oceňováni jejich příslušníci, kteří v uplynulém období prokázali příkladné plnění pracovních povinností či se významně zasloužili o rozvoj a správné fungování Integrovaného záchranného systému (IZS). Spolu s nimi vedení Královéhradeckého kraje každoročně oceňuje také další osobnosti Královéhradeckého kraje, tzv. Pamětní medailí hejtmana Královéhradeckého kraje. Letos bylo v této souvislosti oceněno celkem 23 osob, mezi kterými byl také automobilový závodník Michal Matějovský, oceněný za přínos v oblasti sportu, konkrétně za zisk titulu mistra Evropy v závodech automobilů na okruzích z roku 2015.

"Je mnoho možností, jak ocenit příslušníky záchranných a bezpečnostních složek, kteří denně chrání naše zdraví, majetek i životy, často za cenu toho vlastního. Ke správnému fungování společnosti a kvalitě našich životů, ale přispívá celá řada lidí z nejrůznějších profesí či dobrovolných organizací. Královéhradecký kraj cítí potřebu přínos těchto lidí nějakým způsobem vyzdvihnout a alespoň symbolicky ocenit. Za tímto účelem udělujeme v Den kraje Pamětní medaili hejtmana," řekl na úvod slavnostního programu hejtman Lubomír Franc a poté již spolu s plk. Mgr. Jiří Karáskem, za vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, MUDr. Jiřím Maškem, ředitelem Záchranné služby Královéhradeckého kraje a ředitelem HZS Královéhradeckého kraje plk. Ing. František Menclem předali všem oceněným osobnostem pamětní plakety a další ocenění.

Program Dne kraje přešel v odpoledních hodinách do své méně formální části. Partnerem programu se stalo Rádio Blaník. Na Pivovarském náměstí čekala na děti řada atrakcí i soutěží. Pro ně, ale i pro širokou veřejnost, vystoupili později známí umělci - např. kouzelník Pavel Kožíšek, Petra Černocká nebo slovenská kapela No Name. Představila se také taneční skupina T-bass, DiscoAerobic a ZUŠ Střezina. Během dne byly i letos pro veřejnost otevřeny dveře Krajského úřadu, v rámci komentovaných prohlídek.

Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu Den kraje - ze slavnostního předávání ocenění během dopolední části programu

Příští závody