Lacko navýšil náskok v šampionátu. Forman ochutnal tvrdost truck racingu

- 11. 6. 2016, Nogaro -
Lacko navýšil náskok v šampionátu

Třetím podnikem pokračuje evropský pohár tahačů na nejstarším francouzském okruhu v Nogaru. Adam Lacko přijel na jih Francie poprvé jako vedoucí muž průběžného pořadí a sobotním druhým a třetím místem své postavení také potvrdil. Jiří Forman neměl v sobotu na růžích ustláno a po incidentu se Steffi Halm se podíval mimo trať. Jezdci Buggyry se už tradičně dostali do Superpole, kde bojovali o postavení na startu prvního víkendového závodu. Překvapením bylo pole position obhájce titulu Kisse na Mercedesu.

První řadu si vyjel také Adam Lacko a Jirka Forman skončil na sedmé příčce. Adam předvedl skvělý start a v první zatáčce byl po pravici maďarského závodníka. Společně bok po boku odjeli půl okruhu a nakonec to nezvládl nervově Maďar a poslal českého truckera ven. "Jeli jsme tak dlouho vedle sebe, až mne vytlačil. To si budu pamatovat. Měl jsem pak ještě problémy s Jochenem, ale další zatáčka byla na moji stranu, a tak jsem si druhé místo pohlídal. Z Kisse tekla nafta, takže to začalo i pěkně klouzat," uvedl po závodě druhý Lacko.

Nováček týmu Buggyra Jirka Forman startoval ze sedmého místa, ale v prvním kole kolidoval se Steffi Halm a ztratil drahocenný čas v únikové zóně. "Nogaro je úzká trať, a když si Steffi najela více ze široka, tak jsem ji zkusil hned předjet. Jenže pak mě zavřela a já už neměl kam," popisuje kolizi Jirka, který dojel závod na desátém místě. Po penalizaci domácího Janieca se Adam posunul na startu druhé závodní jízdy do třetí řady, když se první osmička otáčela. Do čela se po startu dostala Ellen Lohr a Adam se rychle posunul na pozici čtvrtou. Vláček Reinert, Hahn a Lacko se ve druhém kole přehnal přes německou závodnici a trojice bojující na čele celkového pořadí měla francouzský okruh jen pro sebe. "Čekal jsem, co se bude dít. Nikdo ale nechtěl zbytečně riskovat. My můžeme být určitě spokojeni. Do zítra zkusíme nějaké změny na podvozku a uvidíme, co to udělá," dodal jezdec Buggyry. Jirka Forman si i ve druhé jízdě dojel pro body, tentokrát pro dva za deváté místo. "Do druhé jízdy jsem startoval po mém incidentu zezadu a navíc se mi start zcela nepovedl, takže jsem musel opět stahovat. Trať se mi ale moc líbí, asi nejvíc, co jsem zatím poznal, takže se už těším na zítřejší reparát," uvedl Jiří Forman.

Tým Buggyra Racing 1969 zásluhou výsledků Adama Lacka a Jirky Formana získal dvě třetí místa a nadále mu patří v průběžném pořadí druhá příčka.

Příští závody