V Mostě se o víkendu na okruhu objevil i Michal Matějovský

- 21. 6. 2016, Most -
Michal Matějovský během tzv. taxi jízd na polygonu autodromu Most

O víkendu ve dnech 18. - 19. 6. 2016 se na mosteckém autodromu konal další díl okruhových závodů cestovních a GT vozů, formulí a prototypů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge. Michal Matějovský si tentokrát během závodního víkendu plnil zejména své reklamní povinnosti vůči partnerům, pomáhal s organizací doprovodných akcí během závodního víkendu, účastnil se některých exhibičních vystoupení, ale zejména se věnoval aktivitám spojeným s přípravou nastupující motoristické generace.Na tomto místě patří také poděkovat společnosti ČEPS a.s., která pro budoucí závodníky vytvořila dokonalé zázemí v prostoru motokárové dráhy na mosteckém polygonu.

"Závody v Mostě mi daly na chvíli zapomenout na shon a přípravy v souvislosti s blížícím se odletem do Číny, kde o následujícím víkendu budeme spolu s kolegy z týmu Buggyra zahajovat v Chengdu letošní seriál čínského mistrovství v závodech tahačů. V Mostě jsme tentokrát měli řadu hostů i partnerů. Většinu času jsme trávili na mosteckém polygonu, kde jsme hosty vozili v rámci tzv. taxi-jízd s vozy Octavia 2. generace a některé pak také naším týmovým sportovním vozem Chevrolet Camaro ZL1. Potkal jsem se tu s řadou přátel z okruhů, které jsem také už nějaký čas neviděl. Myslím, že víkend mohl být velmi atraktivní i pro diváky, protože v nabitém programu na okruhu jeden závod střídal druhý. Vyvrcholením pak určitě byly závody pohárových oktávií. A pro ty, kteří by si chtěli na chvíli od závodů odpočinout, měli organizátoři připraven pestrý doplňkový program na sousedním polygonu. Právě zde probíhaly taxi-jízdy se závodními vozy a efektní ukázky driftovaných jízd ve speciálně upravených vozech na předem vytyčené trati. Perfektně byla připravena i motokárová trať pro nejmenší závodníky a terénní okruh pro bugyny. Zde určitě patří poděkování zejména jednomu z našich partnerů - společnosti ČEPS, která vytvořila velmi dobré zázemí právě v této části mosteckého autodromu. Zpočátku poněkud nestabilní počasí se v neděli ustálilo a jsem rád, že se tak závodní víkend v Mostě vydařil," řekl po jeho skončení Michal Matějovský.

"Zájem mladé generace o motorismus jednoznačně podporujeme," doplnil Michala zástupce společnosti ČEPS Zdeněk Kužel a pokračoval "nedávno jsme na okruhu v Mostě podpořili soutěž pro mladé motoristické talenty Junior Star, kde se rovněž angažovali přední čeští automobiloví závodníci - Tomáš Enge, Michal Matějovský, Petr Fulín a další. Nyní jsme zde a je dobré, že vítěze soutěže Junior Star Petra Semeráda vidíme už mezi závodními jezdci, dnes dokonce ve dvou seriálech - v mistrovských závodech Zóna střední Evropy s formulí Gloria i v závodech Renault Twingo Cup v rámci seriálu závodů TWC. Jsme velmi rádi, že se nachází tolik nových motoristických talentů a že můžeme tyto soutěže podporovat."

Okruhové mistrovství zóny střední Evropy FIA CEZ má nyní za sebou čtyři závodní víkendy. Letošní premiéru obstaral 28. až 30. dubna maďarský Hungaroring, o dva týdny později pak hostil týmy Red Bull Ring v rakouském Spielbergu. Předposlední zastávkou šampionátu před severočeským Mostem byla 4. a 5. června srbská Batajnica, žádný z českých jezdců se však tohoto podniku nezúčastnil. V Maďarsku a Rakousku se jel paralelně i Octavia Cup. Do České republiky oba šampionáty znovu zamíří ještě 10. a 11. září, kdy se pořadatelství ujme brněnský Masarykův okruh. Poslední zastávkou FIA CEZ bude v závěru září polská Poznaň. Výsledky všech závodů The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge 2016 a Octavia Cup ke stažení zde:www.autodrom-most.cz/cz/vysledky-

Michal Matějovský, který se během uplynulého víkendu na okruhu v Mostě objevil v rámci exhibiční jízdy s cupovým vozem Škoda Octavia 2. generace, odlétá ve druhé polovině tohoto týdne do Číny k prvnímu závodu tahačů letošního seriálu čínského mistrovství China Truck Racing Championship.

Michal Matějovský se věnoval mladým motoristům na motokárovém okruhu u stánku společnosti ČEPS Michal Matějovský během taxi jízd s vozem Škoda Octavia 2. generace Na polygonu s vozem Chevrolet Camaro ZL 1 Terénní jízdy na bugynách u stánku společnosti ČEPS Hostesky týmu u vozu Renault Twingo na startu nedělního pohárového závodu Hostesky týmu u formule Gloria Petra Semeráda, neděle 19.6.2016 Renault Twingo Petra Semeráda během nedělních pohárových závodů Ze závodů Renault Twingo Cup, TWC, neděle 19.6.2016 Michal Matějovský spolu s hosteskami týmu Herec Lukáš Langmajer a Michal Matějovský Ze zázemí u stánku společnosti ČEPS Ze zázemí u stánku společnosti ČEPS Na startu nedělního závodu Octavia Cup u vozu Olgy Lounové Tomáš Enge a Josef Křenek na stupních vítězů Michal Matějovský a Tomáš Enge před nedělním závodem Octavia Cup 2016 v Mostě Šéf týmu Křenek Motorsport Josef Křenek a Tomáš Enge Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... Během doprovodných programů závodního víkendu v Mostě... V zázemí stanu Octavia Cup na mosteckém autodromu V zázemí stanu Octavia Cup na mosteckém autodromu

Příští závody