Vršecký i přes bolesti krku s Tatrou na pole position!

- 25. 6. 2016, Chengdu, China -
Z kvalifikace v Chengdu

V Chengdu odstartoval druhý ročník čínského truckového šampionátu, ve kterém si svoji premiéru odbyl okruhový závodní speciál Tatra Phoenix. Za jeho volantem vybojoval David Vršecký v měřeném tréninku první místo.

"Auto fungovalo parádně jsem z toho nadšený. Trochu cítím krk, ale není to nic, co bych nevydržel. Svůj podíl na tom má také zdejší povrch, který je hrbolatý. Okruh je ale pěkný. Závody budou určitě zajímavé, už se na to těším," uvedl po kvalifikaci pole man David.

"Zkoušel jsem různé nastavení podvozku, ale na lepší než čtvrté místo to nestačilo. Na neděli však hlásí déšť, tak uvidíme, jak nám voda zamíchá kartami," řekl ke startovní pozici Adam, který si mimo okruh užíval místní speciality. "Čínské jídlo vyhledávám, mám ho rád. Mám i několik čínských kamarádů co k nám jezdí do České republiky, takže pro mne to není nic neobvyklého. Tady se o nás vždycky pěkně starají."

Třetí z řady jezdců China Buggyra Racing týmu byl Miroslav Forman, který byl se svým šestým místem spokojený: "Konkurence je tu veliká a já se vešel do první třetiny startovního pole, takže určitě spokojenost."

Michal Matějovský se pral s nastavením podvozku a nakonec z toho byla šestá řada. "Dnes se to nepovedlo. Mám problém s utlumením zadní nápravy a na kluky jsem nestačil. Věřím, že se nám do závodu podaří nastavení vychytat," uvedl ke svým trablím Michal.

V neděli čekají na jezdce dva závody každý s počtem dvanácti okruhů.

Příští závody