Vršecký si s Tatrou dojel pro dvě vítězství, Lacko pro bednu!

- 21. 6. 2016, Most -
Z nedělního závodu na okruhu v Chengdu

Čtveřice českých jezdců China Buggyra Racing týmu má za sebou úvodní podnik čínského truckového šampionátu, který se odehrál na okruhu v Chengdu. Vršecký vybojoval při premiéře nové Tatry Phoenix senzační vítězství a ujal se vedení šampionátu.

"Dnes nám v Chengdu pršelo, takže jsme museli udělat změny v nastavení podvozku. Evidentně se nám to podařilo a vyhráli jsme první závod. Do druhé jízdy se otáčelo pořadí, takže start z desáté příčky nebyl úplně ideální výchozí pozicí. I tak jsem s Phoenixem dokázal dojet těsně před týmovým kolegou na první pozici a všichni z týmu máme velkou radost," komentoval David nedělní dění pro národní CCTV, kterou sledovalo milióny čínských diváků.

Na stupně vítězů se dostal také Adam Lacko, který skončil celkově třetí. "Myslím, že je to fantastická reklama pro Českou republiku. Šampionát je hodně vyrovnaný a s Davidem jsme ukázali, že my kluci z Evropy něco umíme a určitě se tady neztratíme," usmíval se Adam, který byl s náročnými povětrnostními podmínkami spokojený.

Naprázdno nevyšel ani Miroslav Forman, jenž si na stupních vítězů převzal trofej za třetí místo v poháru konstruktérů. "Určitě to bylo hodně zajímavé. Když to začalo usychat, tlačil jsem se na stupně vítězů, ale můj plán přerušil zesilující déšť. Já jsem jel s tahačem na mokru dnes vlastně zcela poprvé, takže spokojenost," uvedl Míra, který skončil pátý a sedmý.

Po ne zcela vydařené kvalifikaci se do top ten probojoval v obou závodech i čtvrtý český jezdec Michal Matějovský. "Já jsem si dnes užíval především místní atmosféru. Kolem trati se sešlo hodně fanoušků, kteří obdivovali silná monstra na trati. Dnes to bylo o něco lepší sedmé a deváté místo určitě beru. S týmem jsem už projednal nějaké úpravy pro příští závod, takže věřím, že to bude lepší," uvedl Michal.

Michal Matějovský během závodů 1. podniku čínského šampionátu tahačů 2016 na okruhu v Chengdu Michal Matějovský během závodů 1. podniku čínského šampionátu tahačů 2016 na okruhu v Chengdu Michal Matějovský spolu s dalšími jezdci na okruhu v Chengdu Michal Matějovský spolu s dalšími jezdci China Buggyra Racing týmu Adamem Lackem a Mirkem Formanem na okruhu v Chengdu Michal Matějovský spolu s dalšími jezdci China Buggyra Racing týmu Adamem Lackem a Davidem Vršeckým během závodů 1. podniku čínského šampionátu tahačů 2016 na okruhu v Chengdu Michal Matějovský během závodů 1. podniku čínského šampionátu tahačů 2016 na okruhu v Chengdu Michal Matějovský na okruhu v Chengdu Michal Matějovský na okruhu v Chengdu

Příští závody