Buggyra má v Maďarsku o soupeře víc - nový asfalt

- 26. 8. 2016, Hungaroring -
Na okruhu Hungaroring

V pátek odstartoval na Hungaroringu pátý podnik evropského šampionátu tahačů. Adam Lacko a Jiří Forman se kromě se soupeři budou prát s novým asfaltem, který připomíná proklínaný Red Bull Ring.

"Je znát, že se zde letos jela formule 1 dříve. Vše je tu takové načančané. Problém nám ale dělá zcela nový asfalt. Povrch je daleko hladší a je podobný tomu na Red Bull Ringu, což, jak víme, nám nesedí. Byla to dnes jen taková seznamovačka, takže bych z toho žádné závěry nedělal," uvedl po volných trénincích průběžný lídr šampionátu Adam Lacko, který zajel až pátý nejrychlejší čas.

Seznamování se zcela novou tratí má za sebou také Jiří Forman, jenž uzavřel první desítku. "Musím říct, že se mi okruh líbí. Postupně jsem zrychloval a vím, co do zítra změníme, aby to bylo ještě lepší," konstatoval Jirka, kterému mechanici z preventivních důvodů v páteční podvečer vymění brzdy a převodovku.

V sobotu pokračuje Hungary Truck Fest ranním měřeným tréninkem a Superpole. Body se budou rozdávat v tradičních odpoledních jízdách, které startují ve 13:45 a 15:45.

Příští závody