Lacko zvítězil i na Hungaroringu! Forman vybojoval čtvrté místo

- 28. 8. 2016, Hungaroring -
Jiří Forman -st. č. 86 - v závěrečné jízdě udržel Hahna a dojel čtvrtý

Bilance, co víkend to vítězství, zůstala v podání Adama Lacka nepřerušena. I když dal maďarský asfalt českému jezdci hodně zabrat, bral Lacko nakonec vítězství. Další slušnou porci bodů si z Hungaroringu odváží také Jiří Forman, který v závěrečné jízdě udržel Hahna a dojel čtvrtý.

Tým inženýrů a mechaniků Buggyry přes noc zpracovali a Adam Lacko vybojoval v Superpole třetí místo. Mezi nejrychlejší desítku postoupil také Jiří Forman a vyjel si pátou řadu.

První nedělní jízdu vyhrál po podařeném startu Jochen Hahn, na kterého celý závod tlačili domácí Kiss a Adam Lacko. Český jezdec tak vybojoval stupně vítězů, ale bodově na německého rivala ztratil. „Nebylo to špatné, ale stále to není ono. Kousíček nám ještě chybí. Klouže to, ale jak jsem viděl, nejsme sami. Uvidíme, co nám přinese poslední jízda,“ vyhlížel s nadějí čtvrtý pohárový závod Lacko.

Jirka Forman se z počátku propadl do druhé desítky, pak ale začal zrychlovat a cílem projel jako devátý, těsně za osmým Smithem. Na Hungaroringu se však rozdávaly penalizace a nováček Buggyry se do druhé jízdy mohl těšit z první řady. „Jsem rád, zrychluji každou jízdou a vždy se něco nového naučím. Trochu se nám přehřívaly přední brzdy, ale jak jsem koukal, nebyli jsme v těchto tropech sami. Druhý závod bude určitě napínavý,“ uvedl Jirka.

Po startu druhé jízdy se Forman propadl na třetí místo. Ovšem vedoucí dvojice Körber - Smith obdržela po závodě dodatečné penalizace za překročení rychlosti na startu. Dlouhých pět kol se Jirka držel na pomyslné bedně, když jej v předposlední zatáčce vybrzdil Adam Lacko. Ten se hnal dopředu, aby najel co nejvíce bodů na Hahna. „Paráda, jsem rád, že se to opět podařilo. Tady jsme to měli hodně těžké, ale dokázali jsme se s tím poprat. Určitě ještě není konec a budu chtít příští týden využít domácí podpory,“ vyzval Adam Lacko české fanoušky k fandění na diváckém svahu mosteckého okruhu.

Jirka Forman za svými zády držel zkušenější jezdce v podobě Janieca, Kisse a Hahna. „Škoda dvou chyb, kterých jsem se dopustil. Toho využil Janiec i Kiss. Mohlo to být ještě veselejší. Já jsem ale se svým výkonem spokojený. Každou jízdou jsem se zlepšoval a nyní dokázal ustát tlak,“ řekl v cíli spokojeně Forman.

V průběžném pořadí se do vedení dostal Němec Jochen Hahn, na kterého Adam Lacko aktuálně ztrácí třináct bodů. Tým Buggyra Racing 1969 si v Maďarsku pojistil průběžně druhé místo v poháru konstruktérů.

Příští závody