Jirka Forman na to má, shodují se evropští šampióni Buggyry!

- 9. 9. 2016, Most -
Jiří Forman na startovním roštu mosteckého okruhu během závodů Czech Truck Prix 2016

Přestože Jirka Forman v Mostě nakonec nedokončil v důsledku technických problémů spanilou nedělní jízdu prvním vítězstvím, dočkal se pochvaly mužů nad jiné povolaných.

Za čtyřmi z celkového počtu pěti individuálních titulů, které Buggyra v letech 2001 - 2016 dobyla, stojí Gerd Körber (2002 - 2003) a David Vršecký (2008 - 2009). "V tom klukovi určitě něco je. Už to, že ustál start a šel bez problémů do vedení, ukazuje, že se rychle učí. A truck racing je v první řadě o zkušenostech. Se zklamáním z výpadku, navíc v důsledku selhání techniky, se nepochybně srovná. Určitě dopadl lépe, než já v roce 2002, kdy jsem měl poprvé s Buggyrou vyhrát právě v Mostě a v zahřívacím kole před startem z pole position zjistil, že odešel injektor snad v hodnotě jednoho eura, takže budu rád, pokud vůbec dojedu," hodnotil a vzpomínal Gerd po posledním mosteckém představení, ve kterém skončil čtvrtý.

Podstatně intenzivněji prožíval závod druhý zlatý chlapec Buggyry David Vršecký. "Po startu jsem si říkal, že to bude určitě na bednu. V polovině závodu jsem byl ochoten se vsadit, že Jirka vyhraje. Vždyť tuším páté kolo víceméně chladil motor, pak v pohodě zrychlil a průběh závodu mazácky kontroloval. Bohužel, jsou věci, které ani sebelepší jezdec neovlivní," konstatoval David. "Mile mě překvapilo, jak se Jirka srovnal s domácí atmosférou a z ní pramenícím tlakem. Určitě má na to vyhrávat. Chce to ale čas."

Příští závody