Vršecký míří do Číny. Přiveze s předstihem titul?

- 10. 9. 2016, Praha -
Michal Matějovský odletěl spolu s dalšími jezdci China Buggyra Racing týmu k druhému dějství China Truck Racing Championship, které se koná ve městě Kuang-tung

Jezdci China Buggyra Racing týmu David Vršecký, Adam Lacko, Miroslav Forman a Michal Matějovský odletěli k druhému dějství China Truck Racing Championship, které se koná v Kuang-tung. Vršecký může již v neděli získat svůj premiérový titul na asijském kontinentu s okruhovým speciálem Tatra Phoenix a navázat tak na loňský úspěch Martina Kolomého.

"Pro mě opět nový okruh a hledání ideálního nastavení podvozku naší Tatry. Čeká mě navíc změna, jelikož pojedu poprvé stejné pneumatiky, jako celé startovní pole. K tomu všemu má celý víkend propršet. Zda se nám podaří získat titul již tento víkend, uvidíme v neděli," říká při odletu s očekáváním David Vršecký, který vede šampionát s náskokem čtrnácti bodů na druhého Adama Lacka.

"Myslím, že buď tento, nebo ten další závod potvrdí David kvality jak své, tak Tatry. O vice mistra se ale ještě pěkně popereme. Možná to bude stejně vyrovnaný souboj, jako ten můj s Hahnem v Evropě. Určitě je pro mě důležitější evropský šampionát, tady to bude více v klidu," uvedl Adam po napínavé a vyčerpávající Czech Truck Prix v Mostě.

V první desítce průběžného pořadí jsou i další dva Češi Míra Forman a Michal Matějovský. Pátý Forman pak připomíná důležitost čínského truckového šampionátu. "Je fajn, že jsme všichni mezi elitou. Nereprezentujeme tady pouze sami sebe, ale také Českou republiku, a to díky příspěvkové organizaci pro podporu cestovního ruchu Czech Tourism. O minulém víkendu navštívili dokonce představitelé zdejšího šampionátu závod v Mostě a byli doslova nadšeni."

Michal Matějovský figuruje na osmé pozici a dodává: "Určitě se můžeme těšit na spoustu novinek. Čínský šampionát je v rozkvětu a každý závod roste. S techniky jsme si řekli, co mají vylepšit na mém autě, takže jsem plný očekávání, jak budou změny fungovat."

Příští závody