Buldok Lacko vyhrál v Zolderu i v neděli

- 18. 9. 2016, Zolder, Belgie -
Adam Lacko vyhrál v Zolderu i v neděli

Dvě vítězství si na své konto připsal Adam Lacko z belgického Zolderu, kde se odehrál sedmý podnik evropského šampionátu tahačů. Jeho ztráta na lídra průběžného pořadí Jochena Hahna se však prohloubila, když první nedělní jízdu nedokončil. Jiří Forman sbíral zkušenosti a body.

Fantastický výkon předvedl v nedělním Superpole Adam Lacko, který, tak jako v sobotu, zajel nejrychlejší čas, a to s náskokem sedmi desetin sekundy na druhého Hahna. Jiří Forman také zopakoval svůj výkon a vyjel si čtvrtou řadu.

Na rozdíl od sobotní jízdy si Lacko svoji první pozici v úvodních zatáčkách pohlídal a svým soupeřům začal ujíždět. Bohužel tento obraz vydržel jen do šestého kola. "Zkoušíme na motoru nové komponenty a to sebou přináší i možné riziko, které si uvědomujeme," uvedl Lacko po nedokončené třetí jízdě, kterou pro sebe urval Jochen Hahn. O dvě kola později odstoupil ze závodu i Jiří Forman, který si držel osmou pozici. Na vině byl prasklý kotouč. "Nevím, kde je přesně chyba. Co vím jistě je to, že jedu stejné brzdy jako Adam a ten s tím problémy nemá," uvedl Forman, který musí tento fakt s inženýry důkladně zanalyzovat.

Do poslední nedělní jízdy tak obě Buggyry startovaly z posledních pozic a jen málo kdo čekal, že se Lackovi podaří zopakovat sobotní výsledek handicapové jízdy. Už ve čtvrtém kole byl český jezdec čtvrtý a o dvě kola později už vedl závod. "Vydařená jízda! Snad jsme ukázali, kdo je tady nejrychlejší," smál se a radoval zároveň Lacko, který po belgickém podniku ztrácí na Hahna 35 bodů. "Bude to těžké, ale já jsem bojovník a nevzdám to do poslední zatáčky. Jestli chce Hahn titul, tak já mu to určitě zadarmo nedám," narážel Lacko na německou spolupráci v závěrečné jízdě.

V poslední nedělní jízdě se už nedokázal Jirka Forman plně zkoncentrovat a dojel nakonec devátý. "Teď už to nebylo ono. Musíme to celé zhodnotit a ve Španělsku začít znovu," dodal ke svému výkonu Jirka.

Příští závody