V Jaramě nebudou hrát Buggyra a Lacko vabank

- 30. 9. 2016, Jarama, Španělsko -
Adam Lacko a Jiří Forman budou stratovat o víkendu ve španělské Jaramě

Předposlední podnik sezóny FIA ETRC a bodová ztráta Adama Lacka na Jochena Hahna svádí až k hazardní hře. Tu ale Buggyra vylučuje. Podle prognózy Adama Lacka se bude o titulu mistra Evropy v závodech tahačů rozhodovat možná až v poslední zatáčce v Le Mans a na svých slovech nehodlá nic měnit.

Průběžně druhý jezdec evropského šampionátu odmítá i představu, že v Jaramě půjde takřka o všechno. „Jak už jsem několikrát řekl, závodění, včetně případného zisku titulu je krásná věc a závodím proto, abych vyhrával. V životě jsou ale i důležitější věci,“ konstatuje Adam s tím, že příprava na Jaramu proběhla podle zažitých standardů. „Technické problémy v Belgii nebyly z kategorie systémových. Byl jsem hodně rychlý, výsledkem čehož jsou nejrychlejší časy v obou, super pole. Každopádně budeme muset trochu zapracovat na startech. Jinak pohoda.“

Vzhledem k tomu, že druhé místo, rovnající se obhajobě loňských pozic, má Adam jisté, naskýtá se otázka, zdali nehrát v Jaramě vabank? „Určitě to nebude nutné. Jako v každém závodě se budu snažit podat co nejlepší výkon, odvést maximum, i když titul již nemám ve svých rukách,“ poukazuje Adam na to, že ovládnutí šampionátu mu v této chvíli negarantuje ani zisk maximálního možného počtu 120 bodů.

Roudnická Buggyra přitom v Jaramě zažila nejemotivnější chvíle svého dosavadního fungování. V letech 2007 a 2008, totiž právě na tomto okruhu nakonec vybojovali za dramatických okolností jednou Markus Bösiger a dvakrát David Vršecký tituly mistrů Evropy. V sezónách 2006 a 2009 se tak stalo na úkor domácího idolu Antonia Albaceteho, který bude letos po dvaceti letech v Jaramě chybět.

O postavení v elitní desítce bude v Jaramě bojovat nováček Jirka Forman. Ten má za sebou obtížné období a ve Španělsku začíná s čistým štítem. „Technika i já jsme připraveni na sto procent. Čeká mne opět nový okruh a učení. Tentokrát to bude o to těžší, že závodní program začíná v podstatě až v sobotu ráno, dřív se po okruhu s Fat Foxem nesvezu. Na to už jsme ale letos zvyklý,“ řekl před odletem Forman.

Příští závody