Na španělské frontě odvrátil Lacko německou ofenzívu a vybojoval třináctý triumf sezony

- 1. 10. 2016, Jarama, Španělsko -
Na španělské frontě odvrátil Lacko německou ofenzívu a vybojoval třináctý triumf sezony

O prvním říjnovém víkendu pokračuje evropský šampionát trucků osmou zastávkou na španělském okruhu nedaleko Madridu. V sobotu si Adam Lacko na své konto připsal třinácté vítězství sezóny a stáhl náskok vedoucího Hahna o čtyři body. Forman sbíral v Jaramě body.

V konkurenci jedenadvaceti trucků bojoval o Superpole Jiří Forman, který nakonec zajel desátý nejrychlejší čas. Na druhé straně výsledkové listiny bylo jméno Adama Lacka, který si před zaplněnými tribunami zajistil pole position. „I když nejede Albacete, divácká kulisa je tu skvělá. Na stadionu je slyším až v autě,“ užíval si atmosféru Adam.

První závodní jízda se stala kořistí českého závodníka, který zvítězil způsobem start-cíl. I když Hahn z počátku zle dotíral, jezdec Buggyry nedal Hahnovi šanci.„Je to mé letošní třinácté vítězství a třináctku mám rád. Hodně to klouzalo, ale jak jsem tak viděl, nebyl jsem sám. Ve druhé jízdě to bude opět pěkná mela,“ uvedl šťastný Lacko.

Jiří Forman se díky výpadku Frankieho Vojtíška dostal na deváté místo a půl závodu dotíral na osmou Ellen Lohr. Pak ale přišla chyba v podobě probrždění a naděje na osmé místo, zajišťující pole position do druhé jízdy, byly pryč. „Je to určitě škoda, protože na Ellen jsem měl. Chtělo to jen déle vyčkat,“ uvedl v cíli devátý Jirka.

Do druhého závodu šel Adam Lacko díky reverznímu pořadí až ze čtvrté řady. Už v polovině prvního kola byl ale čtvrtý. Hahn využil startu z vnitřní strany a díky německé spolupráci byl vždy o pozici napřed. „Bojovat proti zbytku poli, které funguje na Jochenovo zablikání, je těžké, a proto si druhého místa nesmírně cením. Nebojuji proti jednomu jezdci, ale proti všem Němcům,“ usmál se Adam, který dojel nakonec druhý za Hahnem. V sobotu tak na svého rivala stáhl čtyři body.

Forman si po startu držel deváté místo, ale zanedlouho se před něj dostal Kursim na Mercedesu a nováček si dojel pro bod za desáté místo. „Dnes to nebylo úplně dobré. Musím zkontrolovat data a nechat si to rozležet v hlavě. Jarama je těžký okruh a pro nováčka nic jednoduchého. Určitě chci zítra zrychlit a přivést více jak tři body,“ uvedl Jirka.

Příští závody