Stříbrné Le Mans. Lacko a Buggyra vicemistry Evropy, Forman nejlepším nováčkem!

- 9. 10. 2016, Le Mans, Francie -
Jiří Forman ve své první sezóně obsadil desáté místo a stal se nejlepším nováčkem!

Adam Lacko a tým BUGGYRA Racing vybojovali v Le Mans konečnou druhou pozici v evropském šampionátu tahačů na okruzích. Jiří Forman ve své první sezóně obsadil desáté místo a stal se nejlepším nováčkem.

I přes zimomřivé počasí se na tribunách sešlo nemalé množství fanoušků. Ti viděli další napínavý závod. Adam Lacko odstartoval dobře, ovšem v první šikaně se před něj dostal Norbert Kiss a následně i Jochen Hahn. Zatím co Maďar odstoupil kvůli motoru, Hahn ujížděl vstříc dalšímu vítězství. „Po prvním esíčku jsem měl pocit, že vylítnu z dráhy. Tohle nebude nejlepší nastavení, fakt jsem měl problémy udržet se vůbec na trati. Ráno na mokru nám to fungovalo mnohem lépe," řekl druhý v cíli Lacko, který udržel pozici před dotírajícím Reinertem.

Jiří Forman startoval z devátého místa a druhým kolem projížděl už jako pátý. Nakonec neustál tlak Steffi Halm, která tak českého jezdce v polovině závodu předjela. „S výsledkem jsem naprosto spokojený. Ve druhém závodě si zkusím nakonec sezóny další start z předních pozic. Navíc s Lohr budeme bojovat ještě o konečné deváté místo,“ uvedl v cíli Forman.

A právě Ellen Lohr startovala z první řady a po startu se ujala vedení. To držela až do předposledního kola, kde jí předjela Steffi Halm. Závodnice na stupních doplnil René Reinert. Adam Lacko skončil těsně pod stupni vítězů. „Jsem rád, že jsme u konce. Tento víkend jsme se hodně trápili s nastavením podvozku a nebylo to ideální. Kdy nám to jelo, byla dnešní kvalifikace,“ řekl Lacko.

Druhé místo Ellen Lohr a devátá pozici Jiřího Formana nedala českému jezdci naději na vylepšení konečného výsledku. I tak se může Forman těšit z neoficiálního titulu nejrychlejšího nováčka. „S výsledky z Le Mans jsem spokojený. Okruh je tu hodně pěkný a jen mne mrzí, že jsem nedokázal ještě o vteřinu zrychlit, abych si mohl více zazávodit. Zkušenosti to jsou ale určitě cenné,“ uvedl Forman.

Adam Lacko tak v roce 2016 obhájil stříbrnou pozici z loňského roku. Letos však až do posledního závodu sahal poprvé ve své kariéře po titulu mistra Evropy. Lackovy a Formanovy body dopomohly týmu BUGGYRA Racing k celkové druhé pozici v Poháru konstruktérů.

Příští závody