Matějovský testoval v Mostě octavii týmu Action Racing

- 14. 10. 2016, Most -
Michal Matějovský spolu s mechanikem týmu Action Racing Pavlem Tučkem

Říjen patří u většiny týmů k testovacímu období a přípravě na nadcházející vrcholy sezóny. Nejinak tomu je u Action Racing Teamu, proto se celý tým - včetně typického velkorysého zázemí - ve čtvrtek 13. 10. vypravil do Mostu, aby se během dvoudenního testování představil na tamním autodromu. V Mostě se v pátek 14. 10. objevil také královéhradecký jezdec Michal Matějovský, který v letošní sezóně startuje v s podporou týmu Buggyra v čínském mistrovství tahačů.

"Cílů dvoudenního testování bylo několik. Předně jsme se chtěli představit stávajícím i potenciálním partnerům a poděkovat jim touto prezentací za jejich věrnost, případně je nadchnout pro motorsport. Druhým, neméně důležitým cílem, bylo představit náš tým a vůbec celou filozofii týmu v očích potenciálních závodníků pro sezónu 2017," uvedl k základní motivaci k testování šéf týmu Martin Jansa. "Velký důraz klademe hlavně na Octavia Cup, který pro nás bude mít v sezóně 2017 prioritu," nastínil plány do budoucna dále Jansa. "A nakonec třetí velký důvod, proč jsme přijeli na dva dny je ten, že mě čeká finále HistoCupu na RedBullRingu a cítím, že jsem potřeboval najet potřebné testovací kilometry," dodal šéf týmu a zároveň pilot týmového Porsche Martin Jansa.

Do Mostu však nedorazil pouze Action Racing Team, k vidění byla nejrůznější okruhová technika se jmény, která se představila i v Octavia Cupu 2016. Ke stálicím patří Michael Vorba, který v Octavii v typickém žlutém designu najížděl testovací kola. Pro možné nové jezdce v týmu byla připravená červená Octavia Action Racing Teamu. V jejím kokpitu se v průběhu dne vystřídali mistr Evropy v závodech cestovních vozů FIA ETCC 2015 Michal Matějovský, kartista a vítěz Rotax Junior Max Challenge Tomáš Salva nebo pravidelný účastník mistrovství Evropy v kartingu David Klar. Michal Matějovský, který s červenou oktávií testoval jak dopoledne tak i odpoledne, byl s testy velmi spokojen. "Jsem rád, že jsem měl možnost testovat pohárovou octavii. Díky dřívějšímu Česká Pojištovna Škoda Octavia Cupu jsem se dostal až do ‚velkého závodění' a proto jsem neodolal nabídce Action Racing Teamu nové auto vyzkoušet. Chtěl bych za to poděkovat. Nová Octavia připravená pro závody Octavia Cup je moc příjemné auto. Velmi mile mě překvapil zejména podvozek. Vůz byl mechaniky perfektně připraven. Na dráze jsme byli s Michaelem Vorbou a opravdu jsem si dobře zajezdil. Počasí bylo v pátek téměř ideální a zajížděné časy byly postupně lepší a lepší," řekl na závěr pátečních testů Action Racing Teamu Michal Matějovský.

"Celkově hodnotím uplynulé dva dny pozitivně, ve čtvrtek nám sice nepřálo počasí, ale i tak si odvážíme z Mostu pár bodů, na kterých je potřeba přes zimu pracovat. Pátek se vyvedl na jedničku, vše běželo tak, jak má a doufám, že naši hosté byli spokojeni aspoň jako já. Potenciální závodníci odjížděli s víceméně pozitivními pocity, uvidíme, jak se během zimní pauzy dohodneme," uzavřel Martin Jansa.

Michal Matějovský spolu s Michaelem Vorbou a Martinem Fučíkem před zahájením testování Michal Matějovský a Michael Vorba Michal Matějovský a Michael Vorba ve vozech Škoda Octavia Michal Matějovský Z testování týmu Action Racing na autodromu v Mostě Z testování týmu Action Racing na autodromu v Mostě Z testování týmu Action Racing na autodromu v Mostě Z testování týmu Action Racing na autodromu v Mostě

Příští závody