V Číně se o titul poperou David Vršecký a Adam Lacko

- 9. 11. 2016, Praha, Buggyra -
Michal Matějovský odlétá spolu s týmem China Buggyra Racing na poslední podnik čínského mistrovství v závodech tahačů do Šanghaje

V Šanghaji se o nadcházejícím víkendu uskuteční poslední podnik čínského truckového šampionátu. V čele průběžného pořadí je David Vršecký s Tatrou Phoenix. Nejbližším pronásledovatelem je aktuální vicemistr Evropy Adam Lacko. Jedno je tak téměř jisté, tým China Buggyra Racing titul obhájí.

Historicky první titul získal v loňském roce Martin Kolomý, který úspěšně střídal rallyové a okruhové závody. „Takže titul zůstane v Česku. Hlavně po mě nechtějte, abych tipoval vítěze. Novým čínským šampiónem v truck racingu se stane David nebo Adam. Každopádně, ať vyhraje kdokoli, historické prvenství číslo jedna mi nikdo nesebere,“ říká Martin se smíchem.

„I když mohu Davida ohrozit, přiznám se, že se budu spíše soustředit na uhájení druhého místa. Bylo by to s ohledem na evropské výsledky symbolické,“ uvedl před odletem Adam Lacko. O pomyslné stupně vítězů v celkovém hodnocení může bojovat i čtvrtý Michal Matějovský, který na třetí příčku ztrácí pouhé dva body. „Jsem rád, že Českou republiku reprezentujeme tak skvělými výsledky. Aby bojovali tři Češi o první tři pozice, to jsme asi před sezónou nečekali,“ pochvaluje si Michal.

Tíhu okamžiku si uvědomuje i David Vršecký. „Není snadné letět takovou dálku s jediným cílem. Za těch pár sezón ale vím, že nejdůležitější je si udržet chladnou hlavu. V Číně jsou naprosto diametrální klimatické podmínky než v Evropě, a tak velkým otazníkem je vždy technika. V předešlých závodech však Tatra fungovala skvěle,“ poukazuje David na nový speciál z dílny Buggyra Technology Center. Na dvanáctém místě figuruje Miroslav Forman, který z důvodu nehody ve druhém víkendu body nesbíral.

Závodní víkend na okruhu v Šanghaji proběhne netradičně pouze v pátek a sobotu. V sobotu na jezdce čekají dvě závodní jízdy, přičemž už po první může David Vršecký slavit.

Příští závody