Buggyra odlétla na Dakar - Silvestra oslavila v letadle

- 1. 1. 2015, Praha -
Tým Buggyra krátce před odletem na Dakar 2015 na letišti Václava Havla v Praze

Po Vánocích, které strávili členové týmu TATRA Buggyra Racing v rodinném kruhu, nastal čas na balení zavazadel a odlet do Buenos Aires, kde 3. ledna startuje rallye Dakar. Martin Kolomý tak s týmem oslavil příchod nového roku nad Atlantikem.

Start Dakaru se každoročně kloubí s příchodem nového roku, ale Vánoce tráví Martin Kolomý doma s rodinou. "Žádná kůstka nezapadla, takže štědrovečerní večeře proběhla bez újmy na zdraví," uvedl vysmátý Martin Kolomý po příchodu na letiště Václava Havla v Praze. "Vánoční čas pro mne moc období klidu není. Je to období, kdy jsou auta pryč, a nemusíme pracovat na technice, takž se snažím věnovat našim partnerům a všem co nás podporují. Jak je vidět na autě, nemáme jen jednoho partnera, ale celou řadu a je trochu náročné dát všem před odjezdem patřičnou pozornost, obzvlášť takhle před Vánoci. Popravdě se už těším do Ameriky, na druhou stranu nebýt všech těch co nám pomáhají, byli bychom na Silvestra doma a to bych nerad," popisuje s úsměvem pilot Fat Boye. "Letos oslavíme vstup do nového roku v letadle, ale rozhodně to nebude žádný bujarý večírek, jelikož hned po příletu nás čekají povinnosti. Myslím, že v letadle ale veselo bude. Díky posunu času můžou někteří jedinci slavit nový rok hned několikrát."

Závodní a doprovodná technika opustila Evropu už na konci listopadu a o tři týdny později dorazila do přístavu Euroamerica Port. "Přestože většina členů našeho týmu letí do Buenos Aires 31. prosince, část odletěla již 28. prosince. Ti museli v přístavu vyzvednout naše auta a dopravit je do bivaku, kde na nás 2. ledna čekají technické přejímky a další den slavnostní start," přiblížil logistiku manažer týmu TATRA Buggyra Racing Jan Kalivoda.

Vedle Martina Kolomého tradičně usednou bratři David a René Kiliáni, kteří mají nemalé zkušenosti a ambice. David je zkušený navigátor, který na Dakaru využívá poznatky z automobilových soutěží domácí scény a společně s Reném, který se v Tatře 815 Buggyra stará o techniku, znají Tatru stejně dobře, jako mechanici. "Právě schopnost našich kluků pracovat v dílně je řadí mezi top posádku. Všichni tři jsou výborně sehraní a doplňují se," říká s úsměvem technický ředitel týmu TATRA Buggyra Racing Robin Dolejš.

Novinkou sedmatřicátého ročníku rallye Dakar je pro kategorii kamionů takzvaná maratónská etapa. Tu mají posádky na programu 10. a 11. ledna, což znamená, že se v těchto dvou dnech musejí obejít bez mechaniků a asistenčního vozu. "Jaké to bude, poznáme až na místě. Ale víme, že si sebou musíme přibalit více nářadí a spacáky, abychom měli kde přespat," uvedl s očekáváním David Kilián.

Příští závody