Společnost ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT v roce 2015

Hlavní aktivitou společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s. Hradec Králové v roce 2015 je pokračování ve směru, na který se společnost zaměřila již dříve – tedy na automobilové a motokárové závody na okruzích.

Společnost ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s. v roce 2015 zajišťuje činnost automobilových jezdců Michala Matějovského, Miroslava Formana a Jiřího Formana. Současně společnost spolupracuje, obdobně jako v roce 2014, s týmem Svoboda Tatra Team jezdce Václava Svobody v oblasti závodů Cross-Country Rally. Nově se společnost v roce 2015 angažuje, ve spolupráci s týmem Buggyra International Racing Systém, na závodě Rally DAKAR 2015 a také na závodech čínského mistrovství v závodech tahačů – China Truck Racing Championship 2015.

Michal Matějovský se v roce 2015 účastní všech závodů mistrovství Evropy cestovních vozů (FIA ETCC 2015) v barvách týmu Křenek Motorsport. Cílem pro Michala Matějovského v roce 2015 je obhájit titul vicemistra Evropy ve své třídě a pokusit se zaútočit na titul mistra Evropy. Vedle toho si Matějovský v roce 2015 plní rovněž úlohu testovacího a náhradního jezdce týmu Buggyra International Racing System, který se účastní závodů mistrovství Evropy tahačů (FIA ETRC 2013). Spolu s tímto týmem se aktivně zúčastní také závěrečného závodu čínského mistrovství tahačů – China Truck Racing Championship 2015 (Peking). Obdobně se do těchto závodů zapojí také jezdec Miroslav Forman, který se účastní závodů čínského mistrovství tahačů (Guangdong, Šanghaj a Peking). Cílem účasti týmových jezdců je získání zkušeností s čínským seriálem a dosažení co nejlepšího výsledku v jednotlivých závodech. Jiří Forman se v roce 2015 zúčastní jednoho závoduů European Superkart Series a to ve spolupráci s týmem MS Kart Milana Šimáka. Cílem bude, po roční závodnické odmlce, otestovat možnost startu v tomto seriálu v dalším období.

Příští závody