Svoboda Tatra Team druhý po první etapě Tuareg Rally v Maroku

- 8. 3. 2015, Zagora, Maroko -
Svobodova Tatra s posádkou Václav Svoboda, Zdeněk Novák a Milan Drázda v marockém Ouarzazate před startem 1. etapy Tuareg Rally

Po necelý týden trvající cestě z České republiky do Maroka se v sobotu 7. března dostal Svoboda Tatra Team, vedený Václavem Svobodou, do Maroka, do města Ouarzazate na jihu země, které se v neděli 8. 3. 2015 stalo dějištěm startu první etapy marocké Tuareg Rally. Ta se do Maroka vrací po dvou letech, plná novinek v podobě nových tras jednotlivých etap i změn v zázemí pro jezdce.

V letošním roce se Tuareg Rally skládá z následujících sedmi etap:

1. etapa: Ouarzazate - Zagora (ca. 260 km), neděle 8.3.2015

2. etapa: Zagora - Merzouga (ca. 250 km), pondělí 9.3.2015

3. etapa: Kingsstage (ca. 250 km Dünen), úterý 10.3.2015

4. etapa: Erg Chebi - Dunerace (ca. 80 km), středa 11.3.2015

5. etapa: Mersouga - Zagora (ca. 250 km), čtvrtek 12.3.2015

6. etapa: Zagora - Erg Chigaga (ca. 350 km), pátek 13.3.2015

7. etapa: Zagora - Ouarzazate (ca. 250 km), sobota 14.3.2015

Svoboda Tatra Team přijel na marockou rally také s řadou novinek: "Poprvé v historii našeho týmu jedeme s vodou chlazeným motorem. Jedná se o motor značky GyrTech, připravený stájí Buggyra, který se ukazuje v tom nejlepším světle. Naši posádku, která nyní v Maroku jede ve složení Václav Svoboda - Zdeněk Novák - Milan Drázda, tak hned na začátku tohoto roku čeká velká zkouška techniky i schopností. To vše, jak věříme, během tohoto roku zúročíme i v dalších soutěžích...", řekl po úspěšném skončení první ze sedmi etap Tuareg Rally v Zagoře jeden ze členů Svoboda Tatra Teamu, Martin Kalous.

První etapa byla odstartována v neděli 8. 3. ráno ve městě Ouarzazate a byla dlouhá 260 km. V cíli v Zagoře skončil Svobodův kamion ve své třídě na vynikajícím druhém místě, když na vedoucího Olivera Koeppa z německého týmu Americanos Racing ztrácí pouhých 36 minut. "První stage byla opravdu velmi náročná. Složitá navigace, vysoká nadmořská výška a velmi úzké pisty s průjezdy říčních koryt, kde každý přešlap mimo vyjeté koleje znamenal okamžitý defekt v podobně průrazu pneumatiky nebo poškození částí podvozku. První etapa byla také velmi náročná na navigaci, 40% jezdců startovního pole minulo minimálně jeden nebo více CP. Děkuji za spolupráci oběma členům posádky a jsem šťastný, že se nám v tomto náročném terénu podařilo zajet druhé místo v naší kategorii a také mít čisté konto v podobě všech CP," řekl v cíli první etapy v Zagoře spokojený Václav Svoboda.

Dnes čeká tým druhá etapa na trati Zagora-Merzouga, dlouhá 250 km. Informace o průběhu rally a postavení českého Svoboda Tatra Teamu můžete sledovat na našich stránkách, na facebooku, ale i na youtube kanálu Tuareg Rallye, kde budou uváděny každodenně sestřihy z jednotlivých etap a fota z Tuareg Rally najdete take na stránkách www.tuareg-rallye.com.

Trať první etapy Tuareg Rally 2015 Na traťi první etapy Tuareg Rally 2015 Z první etapy ze Ouarzazate do Zagory Václav Svoboda mohl být po dokončení 1. etapy spokojený

Příští závody