Třetí a čtvrtá etapa Tuareg Rally v dunách Erg Chebbi

- 11. 3. 2015, Erg Chebbi, Maroko -
Členové Svoboda Tatra Teamu před doprovodnou technikou v marockém bivaku

Úterní, tzv. Kingsstage, i středeční etapa se odehrávaly především v magických písečných dunách Erg Chebbi. Středeční 80 km dlouhá etapa měla 80 % trati položených právě do oblasti písečných dun a úterní třetí etapa "Kingsstage" byla dlouhá 260 km a v dunách bylo položeno dokonce 85 % z celé trati.

Bohužel právě před touto 3. etapou bylo nutné Svobodův kamion ponechat v bivaku a opravit servořízení... Vše se ale podařilo opravit a do 4. etapy česká tatra už zase nastoupila v plné kondici. "Před včerejší etapou jsme objevili poruchu na servořízení, kterou jsme ale v průběhu dne opravili, takže jsme dnes mohli nastoupit ke čtvrté etapě, s vědomím co nejvíce dohnat včerejší manko. Středeční 4. etapa byla opět prakticky celá v dunách a jelo se nám výborně. Kompletní výsledky ještě nemáme, ale myslím, že v této etapě bychom se měli pohybovat mezi kamiony na prvním nebo druhém místě…,"řekl po skončení dnešní etapy Václav Svoboda.

Dnešní etapou se marocká Tuareg Rally dostala do své druhé poloviny a v posledních třech etapách zavede jezdce přes Zagoru opět do Ouarzazate. Čtvrteční 5. etapa bude odstartována v oáze Merzouga a po cca 250 km skončí ve městě Zagora.

Informace o průběhu rally a postavení českého Svoboda Tatra Teamu můžete sledovat na našich stránkách, na facebooku, ale i na youtube kanálu Tuareg Rallye, kde jsou uváděny každodenně sestřihy z jednotlivých etap a fota z Tuareg Rally najdete take na stránkách www.tuareg-rallye.com.

3. etapa v dunách Erg Chebbi v okolí oázy Merzouga 4. etapa v dunách Erg Chebbi v okolí oázy Merzouga příprava na etapu pohled na duny Erg Chebbi

Příští závody