Drama v dunách Erg Chegaga

- 13. 3. 2015, Erg Chegaga-Zagora, Maroko -
Václav Svoboda se svojí dakarskou tatrou na trati předposlední etapy Tuareg Rally, foto org-rally

Předposlední etapa zavedla jezdce ze Zagory do oblasti písečných dun Erg Chegaga, západně od města M'hamid. Etapa to byla skutečně náročná a všem dala pořádně zabrat, byla nejdelší etapou na Tuareg Rally 2015, měřila celkem 350 km.

"Příroda je tu jiná i duny Erg Chegaga... Vůbec o nic méně náročnější, než v Erg Chebbi. Trochu se nám to vymstilo a nedaleko cíle jsme zapadli... Následovaly tři hodiny neuvěřitelné dřiny spojené s vyproštěním vozu. To si člověk uvědomí, jak potřebná a vzácná je obyčejná voda… Pár metrů člověka dělí od toho, aby bylo vše, možná další etapové vítězství anebo je na pokraji prohry… Jsme rádi, že máme za sebou i tuto nejdelší etapu", řekl v cíli předposlední etapy Václav Svoboda.

Poslední 7. etapa Zagora-Ouarzazate bude mít 250 km. Touto etapou marocká Tuareg Rally končí a jezdce pak už bude čekat jen slavnostní vyhlášení výsledků na Winner's Party v Ouarzazate. Informace o průběhu rally i o jejím závěru a postavení českého Svoboda Tatra Teamu můžete sledovat na našich stránkách, na facebooku, ale i na youtube kanálu Tuareg Rallye, kde jsou uváděny každodenně sestřihy z jednotlivých etap a fota z Tuareg Rally najdete take na stránkách www.tuareg-rallye.com.

Příští závody