Druhé místo pro Svobodův tým na marocké Tuareg Rally 2015!

- 14. 3. 2015, Ouarzazate, Maroko -
Svoboda Tatra Team získal se svojí dakarskou tatrou 2. místo v Tuareg Rally v Maroku

Poslední dvě stě čtyřicet kilometrů dlouhá etapa, která dovedla jezdce Tuareg Rally 2015 ze Zagory do Ouarzazate, se jela převážně na štěrkových tvrdých tratích bez písečných dun, nepřinesla už žádné větší změny v celkovém pořadí. Svoboda Tatra Team, ve složení Václav Svoboda - Zdeněk Novák - Milan Drázda, tak vybojoval poprvé na africké rally významný úspěch, když v sedmidenním pouštním zápolení získal druhé místo mezi kamiony!

V sobotu 14. 3. 2015, v 15:30 hod dorazila vozidla, účastnící se rally, k hotelu Karam Palace v Ouarzazate. Místní nejprve slyšeli z dálky houkání sirén a burácení motorů, teprve pak dorazil konvoj vice než 200 vozidel. Vpředu jela vozidla vítězů jednotlivých kategorií a mezi nimi český kamión Svoboda Tatra Teamu…. "Jsme šťastni, že jsme celou rally dobře zvládli a navíc jsme měli dvě etapová vítězství a dostali jsme se i na stupně vítězů! Druhé místo v celkové klasifikaci kategorie kamiónů je obrovským zadostiučiněním za spoustu hodin dřiny spojených s přípravou vozu s novým motorem GyrTech. Na tom jsme začali pracovat prakticky hned po skončení loňské sezóny v závěru října a práce byly dokončeny těsně před zahájením Tuareg Rally. Autu věřím a koncepce s motorem GyrTech od Buggyry se potvrdila jako správná," řekl na závěr Tuareg Rally v marockém Ouarzazate šéf Svoboda Tatra Teamu Václav Svoboda a pokračoval "Získali jsme celou řadu dalších zkušeností. Většina etap měla zařazeny pasáže s písečnými dunami, se kterými se v Evropě nelze setkat - to vše je pro nás velice cenné pro naše další starty. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se v zimním období na přestavbě týmového vozu tatra podíleli, všem týmovým partnerům a samozřejmě také všem členům posádky i týmu, kteří si marockou poušť okusili naostro a významnou měrou přispěli k dnešnímu úspěchu."

Dakarskou tatru i tým nyní čeká přes 4000 kilometrů dlouhý přesun do České republiky. Čeští fanoušci mohou Svobodův dakarský speciál vidět při některém z testování v České republice. K dalším závodům ale pak tým zamíří opět za hranice a to do Polska na rally Baja Drawsko, která se bude konat nedaleko Štětína už za necelý měsíc (10.- 12. 4. Drawsko Pomorskie www.bajadrawsko.pl).

Svobodova tatra během Tuareg Rally 2015, Maroko Svobodova tatra během Tuareg Rally 2015, Maroko Tuareg Rally 2015, celkové výsledky Tuareg Rally 2015, celkové výsledky

Příští závody