Matějovský na prahu nové sezóny

21. 3. 2015, Most
Michal Matějovský a Ing. Josef Křenek spolu se členy týmu

Zima je už prakticky za námi a pomalu začíná nová motoristická sezóna. Pro Michala Matějovského začne letos závodem na maďarském okruhu Hungaroring a jak jsme již dříve avizovali, Michal bude již třetím rokem pokračovat ve spolupráci s týmem Křenek Motorsport. Pojede tradičně s vozem BMW 320SI, ve třídě Super 2000 TC2 v rámci evropského mistrovství cestovních vozů - FIA European Touring Car Cup 2015.

Matějovského BMW 320SI prošlo přes zimu celkovou repasí a nyní je připraveno na novou sezónu. Michal má za sebou zimní přípravu, kde pracoval na především fyzičce, ale také trénoval jednotlivé okruhy na motorsport-simulátoru. Na závěr zimní přípravy a na prahu nové sezóny se v pátek 20. března 2015 uskutečnil na mosteckém autodromu test funkčnosti vozu BMW 320SI, určeného pro FIA ETCC 2015. "Naposledy jsem v autě seděl před čtyřmi měsíci a tak jsem se na první test hodně těšil. Cílem testu bylo pochopitelně zvyknout si opětovně po pauze na auto. Proběhl jen funkční test na starých pneumatikách, kde samozřejmě nešlo prioritně o zajetí času, ale o otestování všech komponent na voze. První ostré testování mě čeká začátkem dubna na Slovensku a Maďarsku," řekl po skončení funkčních testů v Mostě Michal Matějovský.

Přesto byly výsledky úvodního testování velmi dobré. To ostatně svými slovy potvrdil i šéf týmu pan Josef Křenek, který po úvodním mosteckém testování konstatoval: "S dnešním funkčním testem jsem velmi spokojen. Myslím, že jsme na správné cestě a dobře připraveni pro následující testy na Slovakia Ringu a na Hungaroringu. Hodnota dosažených časů nebyla prioritou, ale i tak tam byla rychlost hned od úvodních kol testu a to je dobré znamení. Letošní sezóna je již čtvrtou sezónou našeho týmu v šampionátu FIA ETCC. Velice si této možnosti vážíme a rád bych touto cestou poděkoval, všem partnerům za podporu, bez které by naše účast nebyla možná."

Na mosteckém autodromu také proběhlo první letošní focení, kterého se kromě členů týmu zúčastnili také modelky Lucie Sovová (Top Modelka roku 2012) a Alena Klapková (druhá Supermiss za rok 2009), které s týmem Michala Matějovského dlouhodobě spolupracují. Obě modelky předvedly nové modely týmového oblečení pro sezónu 2015 od firmy ALEA z Písku (www.ialea.cz). Oficiální představení designu nového vozu pro sezónu 2015 proběhne ve spojení s tiskovou konferencí ve středu 1. dubna 2015 na "výjimečném místě" v Praze. Novináři a pozvaní hosté tak budou mít možnost podrobně se seznámit se záměry jezdce pro letošní sezónu a také s vozem BMW 320SI, v úpravě pro FIA ETCC 2015.

Video z testování:



Michal Matějovský před testovacími jízdami na mosteckém okruhu Matějovský testoval během své zimní přípravy jednotlivé okruhy také na motorsport-simulátoru Michal Matějovský v posilovně během zimní přípravy Modelky Lucie Sovová a Alena Klapková předvedly nové modely týmového oblečení pro sezónu 2015 od firmy ALEA z Písku

Příští závody