Matějovský míří na první podnik FIA ETCC 2015 - Hungaroring

- 30. 4. 2015, Hradec Králové -
Michal Matějovský během testování na okruhu Hungaroring 17.4.2015

Hungaroring je v kalendáři FIA ETCC novou tratí a pro každého je tak trochu neznámou. Závodní trať, dlouhá 4.381 metrů, má 16 zatáček a je pověstná jemným pískem, který v minulosti již zamíchal kartami nejednoho závodu. Michal Matějovský si tuto trať poprvé vyzkoušel v polovině letošního dubna, v rámci posledního předsezónního testu. Nyní už bude všechno naostro….

"Do maďarské metropole odjíždím dnes ráno, odpoledne se pak sejdeme s týmem a budeme se připravovat na víkendové závody. Hungaroring je moc pěkná trať. Testy před 14 dny ukázaly, že je to rychlý okruh, na kterém se pořád něco děje. Svodidla jsou v některých místech celkem blízko a není zde místo na vydechnutí. Celkem mne překvapilo, že trať je poměrně úzká, v televizi to vypadá mnohem širší. Na závody se ale velice těším, maďarský závodní víkend WTCC je známý i díky výborné divácké kulise, která myslím zasáhne úplně každého," řekl krátce před odjezdem do Maďarska Michal Matějovský.

Letošní první podnik FIA ETCC se koná společně se závody mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC. Pořadatelé při té příležitosti připravili na páteční první den závodů "Budapest Parade", exhibiční jízdu v centru hlavního města Maďarska. Před stovkami tisíc diváků se předvedou se svými vozy mistr světa F1 Kimi Räikkönen (Ferrari), nová hvězda z Ruska Daniil Kvjat a David Coulthart (oba Red Bull). Mimo to tam nebudou chybět hvězdy WTCC, ETCC, NASCAR, Formule Renault 3,5, nebo ze závodů tahačů a GT3. Jako jediný zástupce z České republiky dostal pozvání zúčastnit se této jízdy také Michal Matějovský, který ale nakonec zvolil raději účast na pátečním testování na Hungaroringu: "Velmi si vážím pozvánky k účasti na "Budapest Parade" jízdě. Určitě by to byl vynikající zážitek, ale vzhledem k tomu, že se s maďarským okruhem teprve seznamuji, rozhodli jsme spíše využít možnosti pátečních tréninkových jízd k poslednímu doladění nastavení vozu. Zimní přestávka byla tentokrát nezvykle dlouhá a je pro nás nyní důležité co nejvíce být s vozem na trati," dodal ještě Matějovský.

Časový harmonogram závodního víkendu FIA ETCC na okruhu Hungaroring:

Pátek 1. května
13.45 - 14.30 - 1. test

Sobota 2. května
09.45 - 10.30 - 2. test
13.30 - 14.00 - volný trénink
15.45 - 16.15 - kvalifikace

Neděle 3. května
08.45 - 09.00 - Warm Up
10.05 - 1. závod - 12 kol
11.10 - 2. závod - 12 kol

Příští závody