První kvalifikace přinesla Matějovskému první letošní Pole Position

- 2. 5. 2015, Hungaroring -
Michal Matějovský spolu s dalšími vítězi jednotlivých tříd v kvalifikaci na první závody FIA ETCC 2015 na okruhu Hungaroring

Na Hungaroringu je pro dnešek dobojováno. Zatímco v ranním testu a i v odpoledním tréninku se jezdilo na mokru, tak v pozdější odpolední kvalifikaci se již jelo opět na suchu. Časy se tak podobaly výsledkům ze včerejšího prvního testu a Michal ve své třídě TC2 s přehledem vyhrál, přičemž když druhý v pořadí, Švýcar Petr Rikli na Matějovského ztratil téměř dvě vteřiny.

"Ranní trénink byl hodně mokrý. Absolvovali jsme pouze čtyři kola. Ne že by se nedalo zajet více, ale podle předpovědi má déšť ustat a tak nám šlo spíše o to gumy zajet a moc je nezničit, tak aby zůstaly k dispozici na neděli, pro případné mokré závody," řekl Michal po první měřené jízdě. Do oficiálního tréninku, který byl naplánován na 13:30, Michal kvůli opětovné vodě na trati nezasáhnul a na dráhu se opět vrátil až ve 30-ti minutové kvalifikační jízdě. V té zajel se svým BMW 320si v národních barvách nejrychlejší kolo za 1:57.391 a vyhrál svou třídu TC2, když druhý v pořadí, Švýcar Petr Rikli na něj ztratil téměř dvě vteřiny! Michal za sebou nechal ve výsledkové listině i soupeře silnější kategorie TC2T, tedy novější generaci aut s turbem. Stal se tak druhým nejrychlejším jezdcem se zadokoulkou, když rychlejší byl pouze vítěz kategorie TC2T, David Kajaia.

"Do kvalifikace jsme nasadili dvě sady nových gum, přičemž na každé jsem zajel tři kola. Myslím si, že čas se povedl a tak jsem s výsledkem spokojen. I tak, je ale co zlepšovat. Malinko jsem se trápil z nedotáčivostí a tak máme večer ještě co ladit. Zítra bude maximálně důležité zvládnou start. Především se pak vyhnout všem strkanicím a vejít se do první zalomené zatáčky. Nebude to jednoduché, ale věřím, že to zvládnu,"tak zněla Michalova slova na tiskové konferenci pro nejlepší jezdce sobotní kvalifikace.

Výsledky kvalifikace třídy TC2:

1. Michal Matějovský - 1:57.391

2. Peter Rikli - 1:59.215

3. Ibrahim Okyay - 1:59.659

Nedělní program:

08.45 - 09.00 - Warm Up

10.05 - 1. závod - 12 kol

11.10 - 2. závod - 12 kol

Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský během sobotní kvalifikace na okruhu Hungaroring Michal Matějovský na tiskové konferenci s vítězi sobotní kvalifikace

Příští závody