Matějovský, Kolomý a Svoboda na Rally Show v Hradci Králové

- 8. 5. 2015, Hradec Králové -
Rally Show&Helicopter Show Hradec Králové 2015 - orientační plánek

Rychlé automobily i vrtulníky…to bude akce na zemi i ve vzduchu, jedinečné propojení přehlídky Helicoptershow a jedné z největších automobilových akcí v Evropě Rally Show a Autosalon Show. Akce se uskuteční ve dnech 15.-16. května letišti v Hradci Králové. Mezi účastníky Rally Show se objeví na stánku společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT také známí automobiloví závodníci Michal Matějovský (FIA ETCC), Martin Kolomý (Rally Dakar) a Václav Svoboda (africká Tuareg Rally a Rally OilLybia of Morocco), kteří na ploše královéhradeckého letiště představí svoji techniku, přičemž Michal Matějovský se dokonce zúčastní v sobotu se svým závodním vozem BMW 320si závodu s vrtulníkem!

Návštěvníci budou moci přecházet mezi oběma akcemi Rally Show a Helicopter Show, které se uskuteční na královéhradeckém letišti a přilehlém autodromu Czech Ring. Mezi automobilovým a leteckým program bude zájemce převážet i turistický vláček. Zlatým hřebem bude sobotní rychlostní souboj dvou vrtulníků a dvou závodních vozů.

V pátek 15.5. se uskuteční část pro odborníky, zároveň však ale bude letiště otevřené i pro veřejnost. Je připraven program pro děti ze základních i středních škol. V sobotu 16.5. se nejdříve dopoledne předvedou sportovní, okruhové i rally vozy. Chybět nebudou ani formule nebo historické automobily. Z řad veteránů se představí například Tatra T2-603 B6 z roku 1967, která má nevyčíslitelnou hodnotu. Na světě totiž existují už jen dva kusy. Chybět nebudou ani tatry z Rally Dakar či africké Tuareg Rally. Tatra s Václavem Svobodou za volantem bude pro návštěvníky plně k dispozici na terénním okruhu na letišti. Michal Matějovský zase v sobotu odpoledne půjde se svým BMW 320si do rychlostního souboje s vrtulníkem a ti, kteří zrovna nebudou přihlížet zajímavým závodům na trati okruhu Czech Ring nebo na ploše letiště si mohou na stánku ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT vyzkoušet své řidičské umění na profesionálním závodním simulátoru společnosti Aquapro Racing z Hradce Králové. Na volné ploše letiště bude k vyzkoušení také simulátor obrácení auta na střechu nebo dokonce funkční bagr a další atrakce.

V sobotu ve 13 hodin se program přesune na letiště a diváci uvidí let minimálně patnácti strojů... mohou se těšit na ukázky ultralehkých, turbínových i vojenských vrtulníků nebo například na hašení požáru letadlem i vrtulníkem. Policie si jako doprovodný program připravila ukázky výcviku pořádkové jednotky, zadržení pachatele nebo zákrok v davu. Po třetí hodině se pak diváci budou moci přesunout opět na okruh. Volit se tam bude Miss Autosport a Miss Team. Program Rally Show&Helicopter Show bude zakončen sobotní večerní after party.

Příští závody