Matějovského čeká 14 denní kolotoč

- 17. 6. 2015, Praha -
Matějovský s vozem BMW 320si během testování na brněnském automotodromu

Po maďarské úspěšné premiéře Michala Matějovského v letošním seriálu závodů FIA ETCC jej nyní čeká skutečný čtrnáctidenní kolotoč v podobě nejen ostrého závodění, ale i cestování na závody… Nejprve na slovenský okruh Slovakia Ring (19.-21.6.) a hned o týden později už zase musí být připraven k dalšímu, v pořadí již třetímu, závodnímu víkendu v rámci FIA ETCC a to na okruhu Paula Ricarda ve Francii. Všemu tomuto dění navíc předcházelo testování, které se uskutečnilo ve středu 17. 6. 2015 na brněnském automotodromu.

"Na testování do Brna přijel kompletní tým Křenek Motorsport a měli jsme tak možnost vyzkoušet nastavení vozu. Od Maďarska je to přece jen už hodně dlouhá doba a tak jsem se do auta už hodně těšil. Na Slovensko jedu s těsným vedením jediného bodu a tak bych byl moc rád, pokud by se mi podařilo tento náskok o něco navýšit. Trať na Slovakia Ringu mám rád, ale nikdy se mi zde moc nedařilo v kvalifikaci a tak věřím, že se mi to v letošním roce podaří prolomit. No, a pokud by se pak podařilo vyhrát oba dva naše závody, tak by to bylo naprosto skvělé. Teď nechci vůbec předbíhat, vůz je v naprostém pořádku, ale vše je teprve před námi ...," řekl po testování v Brně Michal Matějovský, pilot vozu BMW 320si (FIA ETCC, kategorie TC2).

V Brně se jednalo o funkční test, kde se Michal mimo samotného ježdění věnoval také fotografování na propagační materiály pro zářijový závodní víkend, jehož dějištěm bude právě Automotodrom Brno. "Dnešní test posloužil jako funkční test před nadcházejícími závody na Slovensku. Zajeté časy nejsou až tak důležité, šlo především o kontrolu techniky a vyzkoušení několika různých variant nastavení podvozku seatu Petra Fulína, Čekají nás dva podniky, které na sebe bezprostředně navazují. To vždy, už jen z logistických důvodů, není úplně jednoduché. Dnešní test ukázal, že jsou jezdci i auta v dobré kondici a tak doufám, že s trochou štěstí vše zvládneme" doplnil při odjezdu z Brna šéf týmu, pan Josef Křenek.

Průběžné výsledky tréninkových jízd, kvalifikace i jednotlivých závodů můžete v průběhu celého víkendu sledovat na týmovém webu www.csms.cz nebo na stránkách www.ceskeokruhy.cz, facebooku i livetimingu.

Časový harmonogram závodního víkendu na Slovakia Ringu:

Pátek 19. června
11:35 - 1. test - 45 min
14:45 - 2. test - 45 min

Sobota 20. června
08:55 - volný trénink - 30 min
16:10 - kvalifikace - 30 min

Neděle 21. června
08:15 - warm-up - 15 min
10:05 - 1. závod
11:10 - 2. závod

Video z akce:



Příští závody