V pátek se ve Francii odjely dvě testovací jízdy

- 26. 6. 2015, Le Castellet, Francie -
Michal Matějovský na trati první páteční testovací jízdy na okruhu Paul Ricard v Le Castellet

Na jedinečné francouzské trati, která nese jméno po svém zakladateli, výstředním nápojovém magnátu Paulu Ricardovi, se dnes uskutečnily dva hodinové testy, které poprvé o tomto víkendu prověřily kvalitu a připravenost jezdců Evropského poháru cestovních vozů. Mezi nimi již tradičně nescházeli ani dva jezdci pražského týmu Křenek Motorsport Petr Fulín a Michal Matějovský.

Oba piloti se jednoznačně shodli, že letošní podmínky jsou mnohem příznivější, než ty, které provázely závody v loňské sezóně: "Je tady moc hezky, okruh je posazen do nádherné krajiny a to slunce a teploty nad třicet stupňů, to vše jen umocňují. V prvním testu jsem měl problém s řazením pátého rychlostního stupně a tak jsme ve zbývající části prvního testu vyměnili převodovku. Ve druhém testu již pak bylo vše v pořádku a auto fungovalo skvěle. Myslím, že zajeté časy jsou slibné a věřím, že zítra se nám to podaří posunout ještě o kousek dál," řekl po pátečních testech na okruhu Paul Ricard Michal Matějovský, který skončil s časy 1:39.653 /1. test/ a 1:38.142 /2. test/ na čele mezi jezdci kategorie TC2.

V sobotu na jezdce čeká v 9:45 ještě jedna 30-ti minutová tréninková jízda a ve 12:15 již přijde na řadu půlhodinová kvalifikace.

Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd Z pátečních testovacích jízd

Příští závody