Třetí kvalifikace, třetí pole position pro Michala Matějovského

- 27. 6. 2015, Le Castellet, Francie -
Michal Matějovský na trati sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard v Le Castellet

Sotva týden po druhém podniku evropského poháru FIA ETCC je na programu třetí bitva o cenné body. Před ní ještě v pátek v podvečer čekala Matějovského, společně s parťákem Petrem Fulínem, příjemná povinnost. Čeští jezdci totiž vybojovali na Slovensku vítězství v poháru národů a díky tomu byli dodatečně odměněni dalším pohárem. Královehradecký jezdec Michal Matějovský bude chtít na francouzské riviéře, na okruhu Paula Ricarda, zopakovat perfektní víkend ze Slovenska a má k tomu skvěle nakročeno.

V pátek zvládl oba volné testy na jedničku a nenarušila to ani porucha převodovky. V obou pátečních testech zajel nejrychlejší časy ve třídě TC2. Také sobota, kdy se teploty nedaleko městečka Le Castellet šplhaly ke 33°C, se Matějovskému povedla. Hned ráno zajel královehradecký rodák nejrychlejší čas ve volném tréninku, díky čemuž si zvýšil sebevědomí do nejdůležitější části dne. Tou byla samozřejmě kvalifikace. Jezdec týmu Křenek Motorsport opět ukázal, že mu kvalifikační jízdy jdou a díky času 1:38.778 odstartuje do nedělního prvního závodu z pole position vozů třídy TC2.

"Se samotným výsledkem kvalifikace jsem spokojen. Už méně jsem však spokojen se zajetým časem, protože si myslím, že jsme já i auto měli na víc. Oproti včerejšku bylo dnes mnohem tepleji, což mohlo sehrát také svou roli. Do zítřejších závodů půjdu opět s jasným cílem získat co nejvíce bodů, tak abych mohl jet do Brna s co největším náskokem," řekl po kvalifikaci Michal Matějovský.

Nedělní závodní program startuje již v 9:00, kdy Matějovského a spol. čeká patnáctiminutový zahřívací trénink. V 11:10 je na programu první závod a v 15:15 pak závod druhý.

Výsledky kvalifikace FIA ETCC na Paul Ricard:
1. Michal Matějovský - BMW 320si - 1:38.778
2. Ibrahim Okyay - BMW 320si - 1:39.585
3. Peter Rikli - Honda Civic FD - 1:39.840
4. Daniel Conrad - Honda Civic FD - 1:39.865

Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Ze sobotní kvalifikace na okruhu Paul Ricard Michal Matějovský spolu s Petrem Fulínem převzali na okruhu Paul Ricard pohár za vítězství v poháru národů ve druhém podniku FIA ETCC 2015 na Slovensku

Příští závody