Matějovský si během testování v Josefově vyzkoušel i vojenskou techniku

- 3. 7. 2015, Josefov -
Matějovský si v Josefově vyzkoušel i vojenskou techniku

Svoboda Tatra Team v kompletním složení, s pilotem Václavem Svobodou a spolujezdci Milanem Drázdou a Zdeňkem Novákem, testoval v pátek 3. července 2015 na vojenském cvičišti v Josefově svoji dakarskou tatru T 815 4x4. Současně se na stejném místě konal osmý ročník srazu Východočeského klubu přátel vojenské techniky. Toho využil také jezdec Michal Matějovský, který si netradičně vyzkoušel jízdu jak Svobodovou dakarskou tatrou, tak i bojovým vozidlem OT 90.

Za úmorného letního vedra testování ve vojenském areálu v Josefově připomínalo spíše přípravu na saharskou rally. Svoboda Tatra Team však testoval v Josefově především nastavení podvozku před blížícím se podnikem Středoevropské rally v Polsku, který se bude konat poslední srpnový víkend nedaleko Štětína.

"Vítáme možnost testování na tomto malém vojenském polygonu. Zkoušíme tu několik úprav nastavení podvozku. Testování je před každým závodem nezbytné, abychom byli připraveni stejně dobře jako ostatní týmy. Udělali jsme pár úprav na podvozku a zadní nápravě. Spolu se společností ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT jsme také využili přítomnosti závodní techniky v našem regionu a pozvali jsme zástupce z řad našich partnerů a jejich hosty, aby se blíže seznámili se současnou závodní technikou, a to přímo v akci, v náročném terénu vojenského cvičiště, které skutečnou závodní trať hodně připomíná," řekl během testovacích a převáděcích jízd Václav Svoboda.

Pozvaní hosté tak měli možnost s téměř devítitunou tatrou, o výkonu 930 koní, absolvovat zkušební okruh na vojenském polygonu a navíc také využili netradičního zázemí cross-country teamu k odpočinku a relaxaci mezi jednotlivými jízdami. Současně také mohli hosté využít přítomnosti vojenské techniky, kterou na polygonu ve stejnou dobu předváděl Východočeský klub přátel vojenské techniky. To si pochvaloval Michal Matějovský, který absolvoval nejen jízdy se závodní tatrou, ale jako spolujezdec otestoval v terénu i bojové vozidlo OT 90. "Nikdy jsem v takovém vozidle nejel. Překvapilo mne, s jakou lehkostí OT 90 zvládá terénní nerovnosti. Byl to rozhodně velmi zajímavý zážitek, za který organizátorům děkuji…," komentoval svoji jízdu ve vojenském transportéru Michal Matějovský.

Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov Testovací a prezentační den na vojenském polygonu Josefov

Příští závody