Miroslav Forman a Martin Kolomý na pódiovém umístění v Číně

- 9. 8. 2015, Guangdong, Čína -
Miroslav Forman a Martin Kolomý na pódiovém umístění v prvním podniku China Truck Racing Championship 2015 v Guangdongu

Zatímco truck-racingová Evropa ještě sbírá síly na podzimní finiš, v Číně byla právě zahájena okruhová série China Truck Racing Championship 2015. Čínský šampionát se skládá ze tří závodů na okruzích v Guangdongu, Šanghaji a Pekingu. Na okruhu v Guangdongu se o uplynulém víkendu představilo poněkud nesourodé, leč vyzrálé kvarteto jezdců týmu Buggyra ve složení Lacko, Kolomý, Valtr, Forman a zaznamenalo výrazný úspěch, když Martin Kolomý závod vyhrál a Miroslav Forman skončil rovněž na podiovém umístění, na třetím místě.

"Po loňském úspěchu jsme dostali nabídku stát se ambasadory nově vzniklé čínské série, kterou jsme pochopitelně přijali," vysvětlil účast českých jezdců na závodech v Číně sportovní ředitel Buggyra Jan Kalivoda. "Zatímco technika za tou naší v této chvíli ještě pokulhává, v oblasti marketingu a mediální komunikace se máme rozhodně čemu přiučit."

Zatímco evropské závody sází na individuality, v Číně je truck-racing o síle kolektivu. Na jednom autě se vystřídají během závodu dva i více jezdců a pro celkové hodnocení je pak rozhodující čas celého týmu. "Celkově jsme s mým čínským spolujezdcem skončili na třetím místě," komentoval svůj úspěch na závodech v Guangdongu český jezdec Miroslav Forman a pokračoval: "V měřeném tréninku jsem byl třetí. V následném super pole jsem měl trochu problémy s výkonem auta a skončil jsem na pátém místě. V závodech jsem pak obsadil dvakrát čtvrté místo. Vyhrál Martin Kolomý, následovali dva čínští jezdci, moje byla čtvrtá pozice, na šestém místě dojel Adam Lacko, můj čínský spolujezdec skončil na osmém místě a Jaroslav Valtr byl desátý."

Po sečtení všech výsledků obsadila čínsko-česká posádka s Martinem Kolomým první místo a posádka s Miroslavem Formanem místo třetí… A to je pro české truckery jistě obrovský úspěch, umocněný mohutnou medializací nejen v Číně a na asijském kontinentu, kde jsou na základě podepsaného kontraktu tyto závody přenášeny TV stanicí CCTV a sledovanost překračuje hranici 100 mil. diváků.

China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong China Truck Racing Championship 2015, Guangdong

Příští závody