Úspěšná premiéra Jiřího Formana v European Superkart Series

- 5. 9. 2015, Brno -
Jiří Forman skončil ve svém premiérovém závodě evropských superkartů na vynikajícím 4. místě

Jiří Forman se v sobotu 5. 9. 2015 v Brně vůbec poprvé představil v závodech European Superkart Series a hned mnohé udivil svoji vynikající jízdou, díky které se už v sobotní kvalifikaci vešel mezi pět nejlepších jezdců z početného pole evropských závodníků tohoto seriálu. Dobrý kvalifikační rozjezd potvrdil i v odpoledním ostrém startu v závodě na deset kol, ve kterém skončil pouhé jedno místo za pódiovým umístěním… Nicméně se na stupních vítězů po závodě stejně objevil, když organizátoři ocenili prvních deset nejlepších jezdců sobotního závodu.

Sobotní kvalifikace vyšla Formanovi skutečně velmi dobře, nejrychlejší v ní byl Němec Elkmann (MS Kart/VM, 1:57,064), druhý skončil náš Adam Kout (MS KART/DEA, 1:58,454), třetí pak Marcel Maasmann z Holandska (Anderson/VM, 1:59,908) a Jiří Forman těsně za ním se čtvrtým nejrychlejším časem 2:00,139! Podobné bylo i konečné umístění v sobotním závodě. Nebylo to ale tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Forman se krátce po startu z druhé řady dostal o několik pozic dozadu, pak ale zatáhl a ztracená místa postupně dobyl zpět. "Jsem skutečně rád, že jsem dostal od týmu pana Šimáka možnost jet se strojem MS Kart. Je vynikající a musím říci, že se mi jízda v Superkartu zamlouvala už minulý týden, kdy jsem jej, právě tady v Brně, vůbec poprvé testoval. Už před týdnem, po prvních testech, jsem říkal, že se mi zdá, že vcelku dobře mohu využít svých zkušeností, které mám z řady let závodění na motokárách a jsem rád, že jsem to dnes potvrdil i v ostrém závodě. Doufám, že se mi to povede i zítra, kdy tu pojedeme druhý závod," řekl po skončení sobotních jízd spokojený Jiří Forman.

Na sobotní dobrý výsledek se Jiří Forman pokusí navázat i v zítřejším druhém závodě, který bude odstrtován v 10.55 hodin.

Výsledky sobotního závodu:
1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)
Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +4,169)
3. Guido Kleinemeyer (D, PVP/DEA, +23,510)
4. Jiří Forman (CZ, MS Kart/DEA, +36,898)
5. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM, +40,112)

Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series Jiří Forman v závodech European Superkart Series

Příští závody