Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu

- 6. 9. 2015, Brno -
Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu

Cenného double dosáhl Michal Matějovský v brněnském pokračování Evropského poháru cestovních vozů (ETCC). V kategorii Super 2000 TC2 nenašel přemožitele, své protivníky pokořil rozdílem třídy. Pilot týmu Křenek Motorsport, který spíše než s nimi měřil síly s borci se silnějšími vozy, vyhrál ve své třídě oba nedělní závody FIA ETCC a upevnil si tak vedoucí pozici v šampionátu.

Do úvodního nedělního klání vyrážel z osmého místa na roštu a kolem něj se také v jeho průběhu prvního závodu pohyboval. "Vše probíhalo v pořádku, akorát na konci trochu odcházelo obutí, ale to je asi přirozené. Postoupil jsem na sedmou příčku, jenže pak se kolem mě přehnal Ronny Jost. Přiznávám, že jsem s ním tolik nebojoval, šlo mně spíše o pole position do druhého závodu," konstatoval Matějovský.

Divákům na Masarykově okruhu se tak ve druhém závodě naskytl nádherný pohled. Michal v něm vodil po dvě kola celé pole za sebou! "Trošku mně to překvapilo, že jsem tak dlouho zůstal v čele. Přečkal jsem úvodní kolo, které bývá hodně složité, a ve druhém, kdy jsem si už zahřál gumy, jsem o pár tisícin dokonce překonal čas z měřeného tréninku. Fakt je, že se mně docela povedl start, dost si na něj teď věřím." Později se sice deficit koňských sil projevil a český reprezentant postupně klesl na páté místo, kůži však nepodával lacino: "Měl jsem výhodu, že seatům, jak předpokládám, se dříve opotřebovaly gumy, takže jsem byl schopen se udržet vepředu. Absolvoval jsem několik soubojů, naštěstí ve stylu auto na auto a ne plech na plech. Mít úplně pobouchaného bavoráka by bylo zbytečné, za čtrnáct dní máme další závody v Zolderu."

Spokojeností se netajil ani šéf stáje Křenek Motorsport Josef Křenek: "Michal zvládl všechno na výbornou. Vyhrál, co se dalo, a ztráta, kterou nabíral na vozy v silnějších kategoriích, nebyla velká. Udělal důležitý krok k zisku titulu."

Výsledky 1. závodu v kategorii Super 2000 TC2:
1. Michal Matějovský (CZ, BMW 320si)
2. Peter Rikli (CH, Honda Civic FD, +8,548)
3. Ibrahim Okyay (TR, BMW 320si, +14,089)

Výsledky 2. závodu v kategorii Super 2000 TC2:
1. Michal Matějovský (CZ, BMW 320si)
2. Ibrahim Okyay (TR, BMW 320si, +21,250)
3. Peter Rikli (CH, Honda Civic FD, +25,497)

Průběžné pořadí skupiny Super 2000 TC2:
1. Matějovský 88,
2. Rikli 70,
3. Okyay 50,...

Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu Matějovský si v Brně poslechl českou hymnu

Příští závody