Camaro včele pelotonu

- 10. 9. 2015, Hradec Králové -
Michal Matějovský s prezentačním vozem Chevrolet Camaro ZL1 na startu 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové

Michal Matějovský se po brněnském závodním víkendu vrátil do Hradce Králové a po několika dnech byl ve čtvrtek 10. 9. 2015 opět s autem na okruhu. Tentokrát však ne s BMW 320si… Matějovský usedl do týmového prezentačního vozu Chevrolet Camaro ZL1, aby vedl peloton cyklistického závodu Elkov, Velká cena města Hradec Králové.

"Cyklistické závody mají v našem městě velkou tradici," připomněl při zahájení závodu předseda Královéhradeckého krajského svazu cyklistiky Pavel Černý a pokračoval: "Kritérium v ulicích města Hradec Králové slaví v letošním roce půl století své existence a je pravděpodobně nejstarším domácím silničním závodem, který se na našem území koná každý rok. V letošním roce jsme trochu posunuli termín konání závodu, ale nezměnilo se místo konání závodu, kterým je opět Ulrichovo náměstí a jeho přilehlé ulice. Jsme také rádi, že se letos na čele pelotonu objevil za volantem v zaváděcím voze úřadující vicemistr Evropy v závodech cestovních vozů Michal Matějovský."

Závodní program se v poslední době rozrostl a nabízí sportovní vyžití všem pasivním i aktivním sportovcům. Jednotlivými závody bylo vyplněno celé čtvrteční odpoledne. Nejprve své síly poměřili cyklisté z dětských kategorií v závodech základních škol, potom junioři a kadeti. Následovali handicapovaní a hobby cyklisté. Vyvrcholením byl pak v podvečer závod mužů na 40 kol.

Michal Matějovský s prezentačním vozem Chevrolet Camaro ZL1 na startu 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Předseda Královéhradeckého krajského svazu cyklistiky Pavel Černý (vpravo) Michal Matějovský s prezentačním vozem Chevrolet Camaro ZL1 na startu 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Michal Matějovský s prezentačním vozem Chevrolet Camaro ZL1 na startu 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Z trati 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Z trati 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Z trati 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové Z trati 50. ročníku Velké ceny Hradće Králové

Video z akce:



Příští závody