Forman v Šanghaji získal bronz

- 14. 9. 2015, Šanghaj, Čína -
Druhý podnik China Truck Racing Champinonship 2015 se konal v čínské Šanghaji (ilustrační foto)

Druhým podnikem na okruhu v Šanghaji pokračoval o uplynulém víkendu čínský truckový šampionát China Truck Racing Championship 2015. Přestože čeští jezdci tentokrát, na rozdíl od předchozího podniku nevítězili, v tvrdé konkurenci se rozhodně neztratili. Miroslav Forman měl, vzhledem k deštivému počasí, poprvé možnost vyzkoušet si s truckem i jízdu na vodě. S tou se dokázal dobře sžít a v měřeném tréninku postoupil do superpole. V následných dvou nedělních závodech získal vždy třetí místo! O třetí místo se také po čtyřech čínských závodech dělí s Adamem Lackem a ještě jedním čínským jezdcem.

"První den jsem nejel ani jeden volný trénink, protože praskla vzduchová hadice. Přes noc to ale mechanici opravili. Sobotní jízdy byly na vodě… trochu jsem se trápil, s jízdou na vodě totiž teprve postupně získávám zkušenosti. Myslel jsem, že budu poslední, ale nakonec jsem se pohyboval kolem šestého místa. Odpolední měřák pak byl už na suchu, skončil jsem pátý a postoupil do superpole, ve kterém jsem skončil rovněž na pátém místě", popsal po závodech situaci na počátku závodního víkendu Miroslav Forman.

V prvním závodě Forman hned po pevném startu předjel nejbližší soupeře a jel na čtvrtém místě za třetím Adamem Lackem. V závěru závodu se Adam probojoval na druhé místo a v dalším kole, na konci cílové rovinky, se rovněž Forman dostal o jedno místo dopředu a v cíli tak skončil na krásném třetím místě. Do druhého závodu pak Forman startoval z druhé řady. Motor trucku ale nefungoval na sto procent. "Musel jsem proto neustále odrážet útoky soupeřů za mnou. V posledním kole se přede mne sice jeden soupeřů dostal, ale bylo to v úseku, kde byly vyvěšeny žluté vlajky a tak jsem byl opět klasifikován jako třetí," popsal průběh druhého závodu v Šanghaji Miroslav Forman a pokračoval: "A třetí místo jsme obsadili i v týmech, přestože můj kolega v týmu měl v prvním závodě nehodu a do druhého závodu už nenastoupil. Celkově se tak po 4 závodech dělím spolu s Adamem Lackem a jedním čínským soupeřem o třetí místo. Na druhého ztrácíme pouhé 2 body, takže třetí a závěrečný podnik počátkem října v Pekingu bude ještě zajímavý."

Příští závody