Kvalifikace v Zolderu vyšla Matějovskému na výbornou

- 19. 9. 2015, Zolder -
Michal Matějovský spolu s dalšími vítězi jednotlivých kategorií na tiskové konferenci po kvalifikaci v Zolderu

Po pátečním volném tréninku pokračoval Michal Matějovský v dobrých výkonech i v sobotu během důležité kvalifikace. Před ní byl na programu v sobotu dopoledne ještě jeden půlhodinový trénink, ve kterém zajel Matějovský druhý nejrychlejší čas 1:46.309. To nejdůležitější se ale dělo až odpoledne během kvalifikace. A podobně jako v předchozích čtyřech případech v Maďarsku, na Slovensku, ve Francii a na domácí půdě v Brně, si i v Belgii dokázal český reprezentant vybojovat pole position ve třídě TC2. Čas 1:43.446 pak znamená výbornou šestou pozici na startu prvního nedělního závodu.

"Dnešek bych zhodnotil pozitivně. V kvalifikaci hrála opět roli strategie, jelikož jsme očekávali déšť, tak jsme vyjeli na trať co nejdříve. Podobně strategickou volbou bylo nasazení už použitých pneumatik, díky čemuž můžeme v obou zítřejších závodech nasadit čerstvou sadu. Celkově to dnes opravdu vyšlo náramně, protože jsem odjel jen dvě kola. Ve druhém z nich jsem zajel nejrychlejší čas a to mi ještě na trati křížila cestu o dost pomalejší fiesta… Pak už začalo poprchávat. Další pole position ve třídě TC2 mne moc potěšila, obzvlášť na tak náročné trati, jakou Zolder určitě je. Už se moc těším na zítřejší závody," prozradil Michal Matějovský po úspěšné kvalifikaci.

Nedělní závody jsou naplánovány na 12:50 a 15:05.

Ze sobotní kvalifikace na okruhu Zolder Ze sobotní kvalifikace na okruhu Zolder Ze sobotní kvalifikace na okruhu Zolder Ze sobotní kvalifikace na okruhu Zolder

Příští závody