Matějovský odjíždí neporažen i ze Zolderu

- 20. 9. 2015, Zolder -
Pole závodních vozů krátce po startu nedělního závodu FIA ETCC v Zolderu

Michal Matějovský vyhrál v dalším pokračování Evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) v kategorii Super 2000 TC2 vše, co se dalo. Na startovním roštu popřála Michalovi hodně úspěchů dokonce i Komisařka EU, Mgr. Věra Jourová, která na okruh v Zolderu dorazila v neděli z Bruselu. Matějovský uspěl jak v sobotní kvalifikaci, tak i obou nedělních závodech a do celkového hodnocení si připsal dalších úctyhodných 23 bodů.

V prvním nedělním závodě dokázal Michal držet krok i se soupeři s výkonnějšími automobily. Dlouho kroužil pátý. Když tři kola před cílem nuceně zvolnil vedoucí Gruzínec Davit Kajaia, posunul se Matějovský na čtvrtou pozici absolutně a ve své třídě opět kraloval. "Auto krásně fungovalo. Žádná velká dramata se tentokrát neodehrávala," pochvaloval si. Svým největším rivalům ve třídě Riklimu a Ibrahimu Okyayovi ujel o bezmála půl minuty.

Druhý závod ale sliboval pořádný nervák. Ve třetí řadě na roštu stojící Matějovský do něj nastupoval s vědomím, že v úvodu bude Rikliho stíhat a naopak za zády si poveze trio nejsilnějších seatů, řízených Maťo Homolou, Dušanem Borkovičem a stájovým kolegou Petrem Fulínem. Jakou zvolit strategii? "Hlavně přežít," prohlásil s úsměvem Matějovský. "Domluvili jsme se, že nejdůležitější bude zachovat si chladnou hlavu a nepouštět se do příliš riskantních blokací. Přesto to byla prvních pět kol pořádná mela. Fantasticky jsem si zazávodil. Drželi jsme se v chumlu, o kontakty nebyla nouze, ale všechno se odehrávalo stoprocentně férově." Na sklonku této fáze nastal klíčový okamžik: "Využil jsem toho, že rychlejší auta předjížděla Rikliho. Připravil jsem si útok a v šikaně za horizontem se před něj protlačil..."

Matějovský tak získal opět prvenství ve své třídě Super 2000 TC2 a v průběžné klasifikaci se vzdálil svému pronásledovateli Švýcaru Peteru Riklimu na 27 bodů. "Chci poděkovat celému týmu za práci, kterou odvedl. To není myšleno jako fráze. Vůz byl skutečně nastaven naprosto perfektně a i díky tomu se mně víkend tak vydařil," uzavřel své ohlédnutí za belgickou epizodou evropského šampionátu cestovních vozů Michal Matějovský.

Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Závody FIA ETCC v Zolderu navštívila také Komisařka EU, Mgr. Věra Jourová Závody FIA ETCC v Zolderu navštívila také Komisařka EU, Mgr. Věra Jourová Závody FIA ETCC v Zolderu navštívila také Komisařka EU, Mgr. Věra Jourová Závody FIA ETCC v Zolderu navštívila také Komisařka EU, Mgr. Věra Jourová Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu Z nedělních závodů FIA ETCC na okruhu v Zolderu

Příští závody