Boj o titul se dramatizuje

- 10. 10. 2015, Pergusa -
Michal Matějovský s BMW 320si na trati sobotních volných tréninkovýh jízd na okruhu v Perguse

Na okruhu v italské Perguse se tento víkend koná finále evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC. Jezdec týmu Křenek Motorsport Michal Matějovský je velmi blízko vítězství ve třídě TC2. Jenže poslední krok bývá většinou ten nejtěžší. O tom se tým přesvědčil hned ráno, když se hned několikrát musel odkládat první volný test a následně i druhý test a volný trénink. Na vině byly vrtochy přírody. Ranní bouře totiž nejenže zaplavila určité části tratě a naplavila na ně spousty bahna, ale silný vítr navíc polámal stromy, které spadly na trať.

Trať se však podařilo vcelku brzy upravit do původního stavu a v pravé poledne mohli závodníci vyrazit poprvé na trať. Český reprezentant však na trať nevyrazil z taktických důvodů a poprvé se tak na okruhu okolo perguského jezera objevil až během druhého testu. Matějovský si sice stihl připsat čas 1:55,360, nicméně poté následovala nešťastná kolize v boxové uličce….

"Ráno bylo velmi zajímavé. Příroda nám opět jednou ukázala, jak je mocná. Naštěstí se vše podařilo uklidit a brzy se mohlo jezdit. Do prvního testu jsem nenastoupil a v tom druhém jsem měl bohužel kolizi v boxové uličce s Andreasem Pfisterem. Byl z toho zlomený tlumič a prasklá nápravnice, ale díky skvělému nasazení kluků mechaniků se vše podařilo opravit a já jsem mohl vyjet ještě na dvě kola do volného tréninku. Přes noc ještě doladíme geometrii a ráno nás hned čeká kvalifikace," přiblížil páteční dění na okruhu Enna Pergusa Michal Matějovský.

Trochu pozměněný formát závodního víkendu, kdy se kvalifikace koná až v neděli, dovolí týmovým mechanikům doladit po odpolední kolizi poškozený vůz a připravit jej jak na nedělní kvalifikaci, tak i na pozdější oba závody. Kvalifikace bude zahájena už v 8:00 hodin ráno a starty závodů jsou naplánovány na 11:00 a 13:00 hodin. Oba závody mohou diváci sledovat živě na televizní stanici Eurosport.

Švýcar Peter Rikli a Michal Matějovský Ze sobotních tréninkových jízd Ze sobotních tréninkových jízd V boxech stáje Křenek Motorsport V boxech stáje Křenek Motorsport V boxech stáje Křenek Motorsport V boxech stáje Křenek Motorsport Michal Matějovský během sobotních tréninkových jízd

Příští závody