Michal Matějovský byl korunován mistrem Evropy

- 3. 12. 2015, Paříž, Francie -
Michal Matějovský společně se Stanislavem Matějovským a Ing. Josefem Křenkem po vyhlášení mistrem Evropy ve třídě Super 2000 TC2

Slavnostní tečku za uplynulou sezonou evropského šampionátu cestovních vozů FIA ETCC udělal čtvrteční galavečer v Paříži. Jednou z hlavních postav slavnostního večera na pařížském výstavišti v rámci akce PARIS MOTORCYCLE SHOW byl královéhradecký pilot Michal Matějovský, který převzal trofej pro mistra Evropy ve třídě Super 2000 TC2.

Třicetiletý český reprezentant hájící barvy týmu Křenek Motorsport ovládl šestidílný seriál a završil tak své tříleté působení ve FIA ETCC. V premiérové sezoně obsadil celkově páté místo, loni vybojoval titul vicemistra a letos slavil zisk mistrovského titulu. "Je to určitě můj největší úspěch v dosavadní kariéře. Vděčím za něj velkému kolektivu lidí, zejména týmu, který mně připravil tak skvělé auto, ale i všem sponzorům a příznivcům týmu," sdělil Michal Matějovský. Na slavnostním večeru ho doprovázel otec Stanislav, který před čtrnácti roky vybojoval titul mistra Evropy v závodech tahačů. "Táta mě k motorsportu přivedl a celou kariéru podporoval. Jsme oba rádi, že naše společná snaha a úsilí vyústila v zisk titulu mistra Evropy. Slavnostní večer byl takovou třešničkou na dortu a odměnou za naší dlouholetou prací," řekl po korunovaci mistrem Evropy úspěšný hradecký sportovec.

V rámci galavečera bylo rovněž vyhlášeno pořadí dalších automobilových sérií a nechyběla řada špičkových jezdců. "Jsem rád, že jsem byl součástí takové společnosti. Člověk během kariéry něco podobného mockrát nezažije a není divu, že jsem si atmosféru náležitě vychutnal," uzavřel svou pařížskou misi Michal Matějovský.

Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ceny pro Michala Matějovského - Eurosport Events Trophy & the FIA Trophy - za 1. místo ve FIA ETCC 2015, kat. super 2000 (TC2) Michal Matějovský a vítězové FIA WTCC 2015 José Maria Lopéz, Sébastien Loeb a Yvan Muller Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Michal Matějovský a Jean Todt během slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži Ze slavnostního večera předávání trofejí FIA za rok 2015, Motorsport Awards by Eurosport Events, v Paříži

Příští závody